‘Bariyerler araç parkını engellemek için konuldu’

Güncelleme Tarihi:

‘Bariyerler araç parkını engellemek için konuldu’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2021 17:16

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), Ankara Kalesi’ne çıkan Can Sokak’ta yol ortasına konulan ve esnafın tepki gösterdiği beton bariyerlerin araç parkının engellenmesi için konulduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yerinde inceleme yapıldığını belirten belediye yetkilileri, yaptıkları açıklamada şu bilgileri verdi:

‘Bariyerler araç parkını engellemek için konuldu’


TRAFİK KİTLENİYORDU

“Bölgede bahsi geçen Can Sokak’ın çok dar olduğu ve sadece gidiş-geliş olarak kullanılabileceği bilinmektedir. Bölgede yerinde yapılan incelemeler neticesinde araç parklanmalarının yoğun olduğu, trafiğin kilitlenmesine sebebiyet verdiği tespit edilmiştir. Buna istinaden belediyemizce yol ortasına beton bariyer konulması suretiyle araç parklanmalarının engellenmesi sağlanmıştır.

ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞMA VAR

Araç trafiğinin akışını engelleyecek olumsuzluklar giderilmiştir. Yine başkanlığımızca bölgenin trafik sorununun çözümlenmesi için Ankara Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nca onaylı projeler doğrultusunda uygulama ihalesi çalışmaları yürütülmektedir.”

Haberin Devamı

19 EYLÜL 2021
Ankara Kalesi’ne çıkan Can Sokak’taki esnaf, yol ortasına konulan beton bariyerlere tepki göstermişti. Araç duramadığı için mal indiremediklerini ve müşterilerin de artık alışverişe gelmediğini belirten esnaf, “Küçük bariyerler tarihi bir sokağın işini tamamen kesti. Bariyer geldi işler bitti” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!