Barınağa zehir saçtılar 2 yavru köpeği katlettiler

Güncelleme Tarihi:

Barınağa zehir saçtılar 2 yavru köpeği katlettiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2022 17:04

Ankara’daki hayvan katliamlarının son adresi İmrahor Vadisi’nde bulunan bir barınak oldu. Barınağa atılan ve zehirli olduğu belirtilen kafatasları ile kemikler, 2 yavru köpeğin ölümüne yol açtı.

Haberin Devamı

İmrahor Vadisi’ndeki bir hayvan barınağının yavru köpeklerin bulunduğu padok kısmına, önceki gün gece saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından yavru köpek kafatasları ile zehirli olduğu iddia edilen çok sayıda kemik atıldı. Dün sabah saatlerinde besleme yapmak için barınağa gelen hayvanseverler tarafından bulunan 9 yavru köpekten 2'sinin öldüğü tespit edildi. 7 yavru köpeğin de baygın olduğunu fark eden hayvanseverler, yavru köpekleri yakında bulunan bir veteriner kliniğine götürdü. Olay hakkında inceleme yapmak için barınağa gelen Mamak İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, yavru köpeklerden örnek aldı. Barınağın olduğu bölgede, geçmişte de benzer olayların yaşandığını belirten Pati Koruyucuları Derneği Başkanı Ayşe Taşkıran, şunları söyledi:

Barınağa zehir saçtılar 2 yavru köpeği katlettiler


ÖNCEDEN KULÜBELERİMİZ YAKILDI

“Bölgemize yavru köpek kafası atarak köpek düşmanlarının, hayvan düşmanlarının misilleme yaptığını düşünüyoruz. Daha önce kulübelerimiz yakıldı, alanın içerisinde lastik yaktılar. Biz çevreyi telle çevirdik ve kamera taktırdık. Kameramız önden girişleri alıyor ancak arka taraftan görmediği bir yer var. 2 yavrumuzu kaybettik. Toplam 9 köpeğimiz zehirlendi. 2-3 tane daha yavrumuz var ama şimdilik belirti yok ancak birkaç gün sonra da belirtiler çıkabiliyor, onları da takip ediyoruz. Bugün burada olan, gelişigüzel olarak buraya gelen insanların yaptığı bir şey değil, tamamen bize mesaj vermek, misilleme yapmak. Biz bunu bitireceğiz mesajı açıkça” dedi.

VETERİNER RAPORU:ZEHİRLENME

Bölgede besleme yapan başka bir hayvansever Erkin Erdoğdu ise şunları söyledi: “Yavru hayvan kafatası ve kim bilir nasıl öldürüldü. Bunun yakınında 10’a yakın köpek zehirleniyor. Zehirleme kesin, İlçe Tarım Müdürlüğü kendisine göre bunun tespitini yapacak. Sonuçlar geldi. Veteriner kliniğinin gönderdiği rapora göre zehirlenme görünüyor.”

BAKMADAN GEÇME!