Banga Bandhu’da değişime ret

Güncelleme Tarihi:

Banga Bandhu’da değişime ret
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2018 14:27

Büyükşehir Belediye Meclisi, Çayyolu sakinlerinin isminin uzunluğu ve zor telaffuz edilmesi nedeniyle adının değiştirilmesini istedikleri ‘Bangabandhu Şeyh Mucibur Rahman Bulvarı’na ilişkin talebi uygun görmedi.

Haberin Devamı

Bu ayki Meclis’te görüşülen İsimlendirme Komisyonu Raporu’nda Çankaya Ümit Mahallesi sınırları içindeki 133. Cadde’nin Dışişleri Bakanlığı’nın yazısı üzerine 1997 yılında bulvara dönüştürüldüğü, Bangladeş ile Türkiye arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla da isminin ‘Mucibbur Rahman Bulvarı’ olarak değiştirildiği hatırlatıldı.

İLK İSİM KARARI EKSİK ALINMIŞ

Raporda bu isim değişikliği uygulama aşamasındayken Dışişleri Bakanlığı’nın Bangladeş Büyükelçiliği’nden aldığı yazı ile kararın eksik alındığını bildirdiği ifade edildi. Komisyon Raporu’nda, “Dışişleri Bakanlığı ve Bangladeş Büyükelçiliği’nin yazılarına istinaden Çankaya İlçesi Ümit Mahallesi sınırlarında bulunan 133. Cadde bulvara dönüştürülerek Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 1 Nisan 1997 gün ve 145 sayılı kararı ile Bangladeş’in kurucusu ‘Bangabandhu Şeyh Mucibur Rahman’ Bulvarı olarak değiştirildiği tespit edildiğinden yapılan teklif komisyonumuzca uygun görülmemiştir” denildi. Talebi uygun örmeyen rapor oy birliğiyle kabul edildi.

Haberin Devamı

MUHTAR DİLEKÇE İLE BAŞVURMUŞTU

Çayyolu’nda yaşayan vatandaşlar sosyal medyada alay konusu haline gelen ‘Banga Bandhu Şeyh Mucibur Rahman Bulvarı’nın, ‘Atatürk’ veya ‘Mustafa Kemal’ olarak değiştirilmesini talep etmişti. Ümit Mahallesi muhtarı Ayşe Çalışkan, vatandaşın isim değişikliği talebini dilekçeyle Büyükşehir’e iletmişti.

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!