Balonla havalanıp kep fırlattılar

Güncelleme Tarihi:

Balonla havalanıp kep fırlattılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2019 16:01

Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nden mezun olan 659 öğrenci, düzenlenen törende kep fırlattı. Törende yapılan uçak gösterileri katılımcıları büyülerken, dönem birincilerinin sıcak hava balonundan aşağı kep fırlatması dikkat çekti.

Haberin Devamı

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi'nin 2018-2019 eğitim-öğretim yılı mezunları için Ankara'daki Türkkuşu Kampüsü'nde tören düzenlendi. Törene, THK Genel Başkanı ve THK Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Bertan Nogaylaroğlu, THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Erman Akbulut, akademik ve idari personeli ile havacılık sektörü temsilcileri ve öğrencilerin yakınları katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, 3'üncü ve 4'üncü dönem birincileri yaş kütüğüne plaka çaktı. Dereceye giren öğrencilere plaket ve çeşitli hediyeler, diğer öğrencilere ise akademisyenler tarafından diplomaları verildi.

Balonla havalanıp kep fırlattılar


AKADEMİSYENLERDEN GÖSTERİ UÇUŞU

Haberin Devamı

Tören devam ederken akademisyenler tarafından kampüs yanındaki apronda çeşitli gösteriler sunuldu. Motorlu yamaç paraşütüyle havalanan akademisyenler, gökyüzünde Türk bayrağı, Mustafa Kemal Atatürk resmi ve Türk Hava Kurumu flaması açtı. Ardından model uçak ve eğitim uçaklarıyla alçak uçuş gösterileri yapıldı. Gösteri, katılımcılardan büyük alkış aldı. Dönem birincileri Utku Uluer ile Anas Semlali, gösterilerin ardından tören alanında şişirilen sıcak hava balonuna binerek gökyüzüne yükseldi. İkili, balonla yaklaşık 10 metre yükseldikten sonra aşağı doğru kep fırlattı. Diploma töreninin sona ermesiyle birlikte gökyüzüne kep fırlatan yüzlerce öğrenci daha sonra Ankara oyun havaları eşliğinde dans ederek doyasıya eğlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!