Bakan Kurum: 'Yeni binaların yapımını gerçekleştireceğiz'

Güncelleme Tarihi:

Bakan Kurum: Yeni binaların yapımını gerçekleştireceğiz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2022 17:10

Ankara’da sel felaketinin yaşandığı ilçeleri ziyaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Haymana’da ve Akyurt’ta dere güzergâhı üzerindeki yapıların tespitlerini belediyelerimizle birlikte yapacağız ve ivedi bir şekilde yeni binaların yapımını gerçekleştireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara’da sel felaketinin yaşandığı ilçeleri dün ziyaret etti. Haymana’nın ardından Akyurt’ta selde hayatını kaybeden Mustafa Demirel'in (67) cenazesine katılan Bakan Kurum, cenazeden sonra Kızık Mahallesi’ne geçti. Burada incelemelerde bulunan Kurum, “Metrekareye 20 kilogram yağışın düştüğü bir afetle karşı karşıyayız. Tabii görünen, dere güzergahı üzerindeki yapılaşmalar sebebiyle derelerin taşması ve etrafa zararı söz konusu. Bu çerçevede Haymana’da ve Akyurt’ta dere güzergahı üzerindeki yapıların tespitlerini belediyelerimizle birlikte yapacağız ve ivedi bir şekilde yeni binaların yapımını gerçekleştireceğiz. Bir taraftan da vatandaşlarımızın AFAD’ımızla valimiz bünyesinde oluşturulan koordinasyon çerçevesinde hasar tespitlerini yapıyoruz” dedi. Kurum’un değerlendirmeleri şöyle oldu:

Bakan Kurum: Yeni binaların yapımını gerçekleştireceğiz


ÇADIR VE KONTEYNER KURULACAK

Haberin Devamı

“Gerek tarım hasarı gerek hayvanlarımızdaki teleflere ilişkin tespitler yapılıyor. Evlerimizdeki hasar tespitlerini bakanlığımız yürütüyor ve bu çerçevede vatandaşlarımızın acil gıda, barınma ihtiyaçlarını Kızılay’ımızla AFAD’ımızla belediyelerimizle birlikte karşılıyoruz. Barınma ihtiyaçlarına ilişkin de belediyelerimizin misafirhanelerinde, otellerinde vatandaşlarımızı misafir ediyoruz. Haymana’da çadır ve konteyner talebi oldu. Bunu da bugün vatandaşların hayvanlarının dışarıda kalmaması amacıyla çadır ve konteyneri AFAD’ımız gönderecek ve bugün inşallah kurulacak.

TEDBİRLERİ ALMAYA GAYRET GÖSTERİYORUZ

Valiliğimiz bünyesinde tüm belediyelerimiz, kaymakamlıklarımız bir koordinasyon halinde süreci takip ediyoruz. Biz de sahadayız, vatandaşımızın ihtiyaçlarını gideriyoruz ve bu çerçevede alınması gereken tedbirleri almaya gayret gösteriyoruz. Bulunduğumuz köy de yine Akyurt'ta selin ilk başladığı nokta. Burada da mevcut olan hemen yanımızdaki derenin tıkanması sebebiyle taşkın meydana geldi. Evlerimizin bir kısmında hasarlar söz konusu. Hasar tespitlerini kısa bir şekilde gidereceğiz. İnşallah en kısa zamanda kayıp vatandaşımıza ulaşacağız.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!