Bağlıca Bulvarı Çevre Yolu’na bağlanacak

Güncelleme Tarihi:

Bağlıca Bulvarı Çevre Yolu’na bağlanacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2020 01:47

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Etimesgut’un trafik yoğunluğunu rahatlatmak amacıyla Bağlıca Bulvarı’nın Ankara Çevre Yolu ile bağlantısı çalışmalarına başladı.

Haberin Devamı

Bu kapsamda, Bağlıca Bulvarı’nın otoyol ile kesiştiği noktada ayrıca Bağlıca ile Yapracık arasında ulaşımı sağlamak amacıyla 4 gidiş-4 geliş şeritten oluşan alt geçit yapılacak. Bağlıca-Yapracık yolundan da otoyol bağlantısını sağlamak amacıyla 4 adet bağlantı kolu ve 2 adet yonca kolu yapımı gerçekleştirilecek. Bu düzenleme ile Bağlıca bölgesinde yaşayan vatandaşlar, Ankara Çevre Yolu’na katılım sağlayarak, Bağlıca bölgesinden ikinci bir giriş-çıkış imkânı bulacak. ABB yetkilileri, Bağlıca bölgesinden şehir merkezi yönündeki Dumlupınar Bulvarı ve 15 Temmuz Şehitler Bulvarı’na yönlenen trafiği, bağlantı yolu ile daha dengeli şekilde dağıtmayı hedeflediklerini söyledi. Bağlantı yolunun, okullar açılmadan tamamlanması planlanıyor.

Bağlıca Bulvarı Çevre Yolu’na bağlanacak


TAŞKINLAR YAŞANMAYACAK

Haberin Devamı

ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Keçiören Kamil Ocak Sokak’ta su taşkınlarına neden olan hatalı bağlantı sorununu çözdüklerini, yeni hat ve yağmur suyu deşarjının Ankara Çayı’na verildiğini açıkladı. Çalışmaları yerinde inceleyen Öztürk, “Buradan daha önce çekilen hattaki dirseklerin su akış hızını yavaşlatması nedeniyle yoğun yağışlarda geriye doğru tepmeler meydana geliyordu. Bu da bölgede taşkınlara yol açıyordu. Yeni hat imalatı ile Ankara Çayı’na direkt deşarj sağlandı. Yoğun yağışlarda geri tepmeler olmayacağı için taşkınlar da meydana gelmeyecek” bilgisini paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!