Bağımlı Caddesi ‘Bağımsız’ oldu

Güncelleme Tarihi:

Bağımlı Caddesi ‘Bağımsız’ oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2021 22:59

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi, nisan ayı oturumlarında kentteki park, cadde ile sokaklara yeni isim verilmesi ve isim değişikliklerine ilişkin talepleri de görüşerek karara bağladı.

Haberin Devamı

Meclis’in isim değişikliği kararı aldığı yerlerden birisi de Sincan Yunus Emre Mahallesi’ndeki ‘Bağımlı Caddesi’ oldu. Değişiklik talebinin yer aldığı İsimlendirme Komisyonu Raporu’nda yol güzergâhının isminin toplumsal değerlere uygun olmadığı, kültürümüze ve toplumsal değerlerimize daha uygun bir isimle değiştirilmesi istenildiği belirtilerek caddenin isminin ‘Bağımsız Caddesi’ olarak değiştirilmesi istendi. Meclis talebi oy birliğiyle kabul etti.

PARDON ‘HEZARFEN’ OLACAKMIŞ

Meclis’te dikkat çeken bir isim değişikliği de Kahramankazan Saray OSB sınırları içerisinde bulunan ‘Hazerfan Ahmed Çelebi Bulvarı’ ile ilgili oldu. Değişikliğe ilişkin İsimlendirme Komisyonu Raporu’nda ‘Hazerfan’ isminin aslında ‘Hezarfen’ olduğunun tespit edildiği belirtildi. Bulvardaki isimde yer alan iki ‘a’ harfinin ‘e’ ile değiştirilerek bulvarın isminin ‘Hezarfen Ahmed Çelebi Bulvarı’ olarak düzeltilmesi de oy birliğiyle kabul edildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!