Babalara özel beslenme önerileri

Güncelleme Tarihi:

Babalara özel beslenme önerileri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2017 15:18

Yarın Babalar Günü. Tüm babaların, baba adaylarının ve kendini baba gibi hissedenlerin günü kutlu olsun...

Haberin Devamı

Sevgili babalar; ömür artık uzadı, daha sağlıklı, daha zinde ve daha enerjik olmak, mutlu, huzurlu ve fit bir yaşam sürmek için aşağıdaki sağlıklı beslenme önerilerine göz atamanızı öneririm.
♦ Yeterli, dengeli ve çeşitli beslenin. Bir öğünde tüm besin gruplarından almaya, tabağınızı sebzelerle renklendirmeye gayret edin. Mevsim meyvelerini belirli miktarlarda beslenmenize dahil edin. Daha bol ve sık su içmeye özen gösterin.
♦ Güne mutlaka kahvaltı ile başlayın. Öğünlerinizi atlamayın. Az ve sık beslenmeye özen gösterin. Üç ana bir ara öğün yapmaya dikkat edin.
Yemek yeme hızınızı düşürün, lokmalarınızı çok çiğneyin. Hızlı yemek; hızlı kilo alımına neden olurken, sindirim sistemi, kalp-damar hastalıkları gibi pek çok hastalığa da zemin hazırlayabilir. Oysa sağlıkla sürdürülebilir, kaliteli bir yaşam için yemeklere gerekli zamanı ayırıp, lezzetlerin tadına varmalısınız.
♦ Çöp besinlerden uzak durun. Hastalıklara yakalanmamak için; paketli, işlenmiş, unlu ve şekerli gıdaları günlük beslenmenizden çıkarın. Etiket okuyun ve gizli şeker kaynaklarına dikkat edin.
m Sevgili babalar sağlığınızı korumak istiyorsanız elinize hemen bir mezura alın ve bel çevrenizi ölçün. Bu değer sizin için 100 santimetrenin üzerinde ise dikkatli olun. Araştırmalar, bel çevresi genişledikçe kanser, kalp krizi, felç, inme riskinin arttığını, beyin gücünün azaldığını gösteriyor. İşte tam da bu nedenle kilo kontrolünüzü sağlayın.

Haberin Devamı

ALKOL VE SİGARADAN UZAK DURUN

♦ Bilimsel araştırmalar erkeklerdeki kısırlık oranının yüzde 45’e ulaştığını gösteriyor. Evet, artık baba olmak zorlaştı. Neden mi? Kötü beslenmeye, fazla kiloya, aşırı strese, hareketsiz yaşama bağlı olarak sperm kalitesi ve sayısı azaldı. İşte bu olumsuzlukları düzeltmek için çaba sarf etmek, baba olma şansınızı da yükseltir. Doğru beslenerek, kilo kontrolünüzü sağlayarak, stresinizi yöneterek, hayatınıza egzersiz katarak bu durumu düzeltebilirsiniz.
♦ Alkol ve sigaradan uzak durun. Alkol ve sigara tüketiminin testeron düzeyinizi olumsuz yönde etkileyeceğini, sperm sayısı, kalitesi ve hareketliliğini azaltacağınız biliyor muydunuz?
♦ Son tıbbi istatistikler her 12 erkekten birinin prostat kanseri olduğunu gösteriyor. İşte bu noktada prostat sağlığınızı korumak için; günlük beslenmenize likopen zengini domatesi, E vitamini zengini fındığı, çinko zengini keçiboynuzu ve kurubaklagilleri, selenyum deposu olan sarımsağı ve yumurtayı ekleyin.
♦ Sağlıklı yaşamın mihenk taşlarından biri de uykudur. 6-8 saat uyumaya özen gösterin.
♦ Düzenli sağlık kontrollerinizi yaptırmayı ihmal etmeyin.
Babalar sağlıklı ve mutlu ise tüm aile umutlu ve mutlu olur. Siz hep var olun.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!