Aynaya bak motosikleti gör

Güncelleme Tarihi:

Aynaya bak motosikleti gör
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2021 23:28

Hürriyet Ankara’nın ‘MOTOSİKLETİ FARK EDİN’ manşetiyle gündeme getirdiği çağrı, üç yıl sonra da olsa karşılık buldu. Kentte birçok noktaya ‘MOTOSİKLETLERİ FARK EDİN, AYNAYA BAKIN, BİZİ GÖRÜN’ yazılı uyarı levhaları konuluyor.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), son dönemde trafikte artan motosiklet kazalarını önlemek amacıyla harekete geçti ve kentin çeşitli noktalarına ‘MOTOSİKLETLERİ FARK EDİN, AYNAYA BAKIN, BİZİ GÖRÜN’ yazılı uyarı levhaları yerleştirmeye başladı. Şimdiye kadar İstanbul, Samsun ve Konya Yolu başta olmak üzere Kazım Karabekir Caddesi ve Başkent Bulvarı’ndaki refüjlere geliş-gidiş görülebilecek şekilde konulan uyarı levhalarının, Ramazan Bayramı sonrası yaygınlaştırılacağı belirtildi. Uygulamayla ilgili kuryelerin ve motosiklet sürücülerinin değerlendirmeleri ise özetle şöyle oldu.

Aynaya bak motosikleti gör


DİKKAT ÇEKECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Aynaya bak motosikleti gör


* Mustafa Göktuz: “Tabelalar daha çok olursa bizi daha çok fark ederler. Araçlar bizi görmüyor ve arkadaşlarımız ölüyorlar. Araçların bizi görmemesinden dolayı çok zorluk yaşıyoruz. Bu tabelaların dikkat çekeceğini düşünüyorum.”

Aynaya bak motosikleti gör


* Erdem Uzun: “Mesleğimiz gereği riskli bir iş yapıyoruz. Araç sürücülerinin kuryeleri fark etmelerini ve daha dikkatli olmalarını istiyorum.”

Aynaya bak motosikleti gör


* Fatih Dursun: “Motorcular çoğaldı ve bu nedenle trafik kazaları da arttı. Lütfen aynalara baksınlar ve motor kullananlara dikkat etsinler. Tabelaların ölümlü kazaları önlemekte büyük payı var.

30 Nisan 2018

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın Okur Köşesi’nden seslerini duyurmaya çalışan Ankara’daki motosiklet sürücüleri, Antalya’daki uygulamayı örnek göstererek, kentte cadde ve bulvarlara ‘MOTOSİKLETİ FARK EDİN’ yazılı uyarı levhaları konulmasını istemişti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!