‘Ayla’ filmi Kazakistan’da

Güncelleme Tarihi:

‘Ayla’ filmi Kazakistan’da
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2017 15:45

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle, Ankara merkezli Yerli Düşünce Derneği tarafından Tudors firmasının ana sponsorluğunda organize edilen 3. Kazakistan Türk Filmleri Haftası, ‘Ayla’ filminin gösterimiyle başladı.

Haberin Devamı

Kazakistan’da düzenlenen programa çok sayıda sinemaseverin yanı sıra Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Azer Göytaş, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Türkiye Cumhuriyeti Almatı Başkonsolusu Rıza Kağan Yılmaz, Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Başkanı (DATÜB) Ziyatdin Kassanov ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı.

TÜRK MİLLETİNİN SİNEMAYA YANSIMASIDIR

Programdaki konuşmasına Kazakistan’ın 26. bağımsızlık yıldönümünü kutlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, “Ayla filmi Türk milletinin diyargamlığının ve merhametinin sinemaya yansımasıdır. Oscar adayımız olan Ayla’yı, 9 aday film arasına almasalar da Türk İslam Coğrafyası izleyici rekoru ile bu eseri ödüllendirmiştir” diye konuştu.
Başkonsolos Rıza Kağan Yılmaz da yaptığı konuşmada Türk ve Kazakistan halkının dostluğunun önemine dikkat çekerek, programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!