Avukatlarla arzuhalciler karşı karşıya geldi

Güncelleme Tarihi:

Avukatlarla arzuhalciler karşı karşıya geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2021 01:49

Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Doğan Bilgin arzuhalciler için “Hukuki bir eğitim almadan hukuki mütalaalarla vatandaşların hakkını zayi etmektedirler” dedi ve haklarında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Arzuhalciler ise “Vatandaşlara yardımcı oluyoruz. Avukatlık yapmıyoruz” diyerek kendilerini savundu.

Haberin Devamı

Ankara Barosu, Ankara Adliyesi ile aile, ticaret ve çocuk mahkemelerinin bulunduğu ek hizmet binasının çevresinde 50 TL karşılığında dava dilekçesi yazan 5 kişi hakkında, suç duyurusunda bulundu. Arzuhalciler hakkında kamu davası açılması talep edilen suç duyurusu dilekçesinde, Avukatlık Kanunu’na göre hukuki yardıma ihtiyaç duyan kişilere sadece mesleki sorumluluğa sahip, denetime tabi, eğitim alan ve ruhsat verilenlerin yardım edebileceği belirtildi ve “Günümüzde arzuhalcilik, hiçbir denetime tabi olmayan, vergi yükümlülüğü bulunmayan, yetkisi, sıfatı, sorumluluğu olmayan kişilerin aracılık yaparak menfaat sağladıkları bir iş haline gelmiştir. Adliyeler, arzuhalci hataları nedeniyle geri dönüşü olmayacak şekilde haklarından mahrum kalma örnekleriyle doludur” ifadelerine yer verildi.  

Avukatlarla arzuhalciler karşı karşıya geldi


VATANDAŞLARIN HAKINI ZAYİ ETMEKTEDİRLER

Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Doğan Bilgin arzuhalciler tarafından yazılan dilekçelerin hak kayıplarına neden olduğunu savunarak, “Birtakım kişiler herhangi bir vergi kaydı olmadan, hukuki bir eğitim almadan hukuki mütalaalarla vatandaşların hakkını zayi etmektedirler. Yazılan dilekçelerin yargılama aşamasında vatandaşların hak kayıplarına neden olduklarını gördük. Asgari ücret altında çalışan işçi avukat meslektaşlarımıza kadar birçok sorunumuz varken, bir de zaten yapamayacakları bir alanda yıllardır faaliyet göstermeye çalışan bu tip bir oluşumun karşısında olmak adına suç duyurusunda bulunduk” dedi.  

Avukatlarla arzuhalciler karşı karşıya geldi


YARDIMCI OLUYORUZ

Adliye önündeki Arzuhalciler ise avukatlara tepki gösterdi. Arzuhalcilerden Yusuf Yurttaşan, baronun daha önce de aynı nedenle kendilerine dava açtığını ve beraat ettiklerini hatırlatarak bu kararı kendilerini tepki gösteren bir avukata gösterdi. 35 yıldır arzuhalcilik yaptığını belirten Yurttaşan, “Bizi daha önce de mahkemeye verdiler. Mahkemeyi biz kazandık ve Yargıtay da kararı onadı. Tekrardan avukatlar bürosu bizi şikayet ediyor. Biz de onlara daha önceki kararı gösteriyoruz. Biz arzuhalciyiz, vatandaşlara yardımcı oluyoruz. Vatandaş avukata gitse bir dilekçeyi, 500 liraya yazar, biz 50 lira 100 liraya yazıyoruz. Biz avukatlık yapmıyoruz diye konuştu. 

BAKMADAN GEÇME!