Avrupa’da Başkent rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’da Başkent rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2015 15:33

Halkbank zorlandığı maçta Tirol’ü kendi evinde 3-2 ile geçerken, Ziraat Bankası ve Türk Telekom, deplasmandaki müsabakalardan zaferle ayrıldı.

Haberin Devamı

Başkent’i Avrupa arenasında temsil eden voleybol ve basketbol takımları, tam anlamıyla rüzgar gibi esti. 3 ekip, çıktığı maçları kazanırken, Halkbank evinde, Ziraat Bankası ile Türk Telekom, deplasmanda galip gelmenin mutluluğunu yaşadı. Sezona Şampiyonlar Kupası ile başlayan ve Denizbank Avrupa Şampiyonlar Ligi D Grubundaki ilk maçında Karadağ deplasmanından galibiyetle dönen Halkbank erkek voleybol takımı, Ankara’da oynadığı maçta Avusturya ekibi Hypo Tirol’ü zorlansa da 3-2 yenmeyi başardı. Rakibi karşısında setlerde iki kez yenik duruma düşen ancak durumu eşitlemeyi bilen mavi-beyazlılar, final setinde tecrübesini ortaya koydu ve toplam 136 dakika süren mücadeleden galip ayrıldı. D Grubu’nda 2 galibiyeti bulunan ve puanını 5’e çıkaran Halkbank, üçüncü maçında 2 Aralık Çarşamba günü deplasmanda, Rusya’nın Zenit Kazan takımıyla oynayacak.

Haberin Devamı

ZİRAAT DOLU DİZGİN GİDİYOR

Bu sezon Denizbank Avrupa Şampiyonlar Ligine ‘Wild Card’ ile davet edilen Ziraat Bankası, B Grubundaki ikinci maçında deplasmanda Almanya temsilcisi VfB Friedrichshafen’i 3-1 yendi. Tarihinde ilk kez katıldığı ligdeki ilk maçında Fransa’nın Paris Volley ekibini 3-0 mağlup eden Ziraat Bankası, ilk deplasman mücadelesinde Alman ekibi VfB Friedrichshafen’i mağlup etti. 114 dakika süren mücadelede sadece ikinci seti kaybeden kırmızı-beyazlılar, diğer setlerdeki başarısı ile dikkat çekti. Ziraat Bankası, gruptaki üçüncü maçını 2 Aralık Çarşamba günü, sahasında Rus takımı Dinamo Moskova ile yapacak.

TELEKOM YENİLGİSİZ LİDER

Basketbol Süper Liginde henüz beklenen düzeye gelemeyen Türk Telekom, Avrupa Kupası’nda yenilgisiz ve lider olarak yürüyor. Mavi-kaplanlar, Ankara’da farklı yendiği Makedonya temsilcisi Kumunovo’yı deplasmanda 84-75 mağlup etti. İlk çeyreği 23-20, devreyi 42-36 önde geçen Türk Telekom, üçüncü çeyrek sonunda 56-56’lık skor ile rakibine yakalansa da son periyotta yeniden gaza bastı ve farkı açıp salondan galip ayrıldı.
Gruptaki dördüncü maçını da kazanan Türk Telekom’da; Jenkins 19 sayı ile takımının en skorer ismi oldu. Woodside 11, Buckner 13, Murat Göktaş da 11 sayı ile skora katkı verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!