ATO’nun talebi yeni direkt uçuş hatları

Güncelleme Tarihi:

ATO’nun talebi yeni direkt uçuş hatları
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2021 00:54

Ankara Ticaret Odası’nın(ATO) Gürsel Baran Başkanlığı’nda toplanan Yönetim Kurulu, haftalık olağan toplantısında THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, AnadoluJet Başkanı Said Şamil Karakaş, THY Genel Müdür (Kargo) Yardımcısı Turhan Özen’i konuk etti.

Haberin Devamı

Esenboğa’dan direkt uçuşlarla yurtdışına ulaşmanın tacirler açısından önemine değinerek, ATO olarak bu konuda yürüttükleri çalışmaları anlatan Baran, insanları evlerine kapatan pandemiyle birlikte bu çalışmalarda da başa dönüldüğünü söyledi. Baran, “Pandeminin ekonomiye olan etkilerini dış ticaretle hafifletmek için Esenboğa’dan yurtdışına yeni direkt hatlar istiyoruz” dedi. Yeni destinasyonları, ihracat rotaları, sağlık turizmi ziyaretçileri, Türk vatandaşlarının yurt dışında yoğun olarak yaşadığı yerler gibi kriterler gözeterek talep ettiklerini ifade eden Baran, “Bir yandan sağlık açısından salgının izlerini silmeye çalışırken diğer yandan da ekonomimizi canlandırmamız gerekiyor” diye konuştu.

BU ÇAĞRIYA KAYITSIZ KALAMAYIZ

İlker Aycı da “ATO’nun yurtdışı uçuşlar konusundaki vizyonunun, dünya ile bütünleşme stratejisinin, Ankara ve çevresindeki illerde ticaret yapan iş adamlarımızın dünya ile bağlanmasının ne demek olduğunun çok farkındayız” dedi. ATO Başkanı Baran’ın kendisine “Ankaralı iş insanları ve Ankara’nın sizin desteğinize ihtiyacı var. Gelin, yeni hatlar açın. İş insanlarımızın bekleyecek hali kalmadı, artık işine gücüne dört elle sarılması gerekiyor” dediğini kaydeden Aycı, “ATO’nun vizyonu ile Ankara Ticaret Odası Yönetimi’nin sinerjisi bize yansıdı. Bu çağrıya kayıtsız kalamayız. Bu ülkenin ekonomisi için hepimiz birer neferiz” diyerek yeni hatlar için önümüzdeki süreçte açıklama yapabileceklerini söyledi.

ANKARA-TAHRAN UÇUŞLARI BAŞLADI

Haberin Devamı

Öte yandan Anadolu Jet, Esenboğa Havalimanı ile İran’ın başkenti Tahran arasındaki uçak seferlerinin dün itibarıyla başladığını duyurdu. Ankara-Tahran hattında gidiş-dönüş uçuşlar pazartesi, çarşamba ve cumartesi günleri yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!