ATO’dan e-ticaret atılımı

Güncelleme Tarihi:

ATO’dan e-ticaret atılımı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2020 00:49

Ankara Ticaret Odası (ATO), e-ticaret ve e-ihracat konularında üyelerini geliştirmek için yeni bir projeyi daha hayata geçirdi.

Haberin Devamı

‘E-Ticaret ve E-İhracat Seferberliği’ projesi ile ATO üyesi işletmelere, web sitesinden lojistiğe, mevzuattan pazar bilgisine kadar çeşitli konularda eğitim ve danışmanlık hizmet verilmesi ve ilk yıl için yaklaşık bin işletmenin e-ihracat yapabilir hale getirilmesi hedefleniyor. Proje protokolü, ATO Başkanı Gürsel Baran ile proje ortağı PORDAX A.Ş. ve E Ticaret Merkezi A.Ş Genel Müdürü Mehmet Erdemi arasında imzalandı. e-ticaret ve e-ihracatın öneminin pandemi sürecinde çok daha iyi anlaşıldığını belirten Baran, şunları söyledi:

HEDEF 100 MİLYON TL KATMA DEĞER

“ATO üyesi işletmelerin e-ticarette başarı sağlayarak saat, ofis, coğrafya sınırlarını aşıp tüm dünya ile ticaret yapabilmesini sağlamak istiyoruz. e-ticaret ve e-ihracatla işletmeler fiziki mağazaya ihtiyaç duymadan 7 gün 24 saat ticaret yapabilecek. Üyelerimize ‘sınırlarını aş milyonlara ulaş’ diyoruz. Ticareti birlikte büyütmeyi teklif ediyoruz. Bin üyemize vermeyi planladığımız eğitimlerin ülke ekonomisine 100 milyon TL’lik katma değer kazandırmasını hedefliyoruz.” Mehmet Erdemi, pedeflerinin işletmelerin yeni nesil ticaretin tam içerisinde yer alabilmelerini sağlamak olduğunu söylerken projeye sponsoru PTT AVM Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu da, proje kapsamında bilgi ve işgücü paylaşımında bulunacaklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!