ATO’dan 1 milyar TL can suyu

Güncelleme Tarihi:

ATO’dan 1 milyar TL can suyu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 01:00

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “Üyelerimize, Ankara tüccarına 1 milyar TL can suyu desteği sağlayacağız. ATO’dan belge alan üyelerimiz, anlaşma yapılan Ziraat ve Deniz bankalarından 50 ilâ 150 bin lira arası miktarda kredi kullanabilecek” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Marka Festivali’nin tanıtım toplantısında konuşan ATO Başkanı Günsel Baran, Türkiye’nin finansal kırılganlığının, daha fazla üreterek, ticareti merkeze alarak, katma değeri artırarak, markalaşarak aşılabileceğini belirtti. Baran, “Finansal ağırlıklı bir ekonomi yerine üretim ve ticaret ağırlıklı bir ekonomiyi savunuyoruz. Son dönemde devletin attığı adımlar, Ekonomi Koordinasyon Kurulu tarafından açıklanan kararlar umut verici. KOBİ ve ihracatçılara 250 milyar ek kredi hacmi, 600 bin kişiye istihdam imkânı sağlayacak kararlar piyasaya olumlu etki yapacak. Biz de ATO olarak üzerimize düşen ne varsa yerine getireceğiz. Bunun ilk adımını da üst kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) öncülüğünü yaptığı ‘nefes kredisi’ ile gerçekleştirdik. Bu süreçte Ankara tüccarına 1 milyar TL can suyu desteği sağlayacağız. ATO’dan belge alan üyelerimiz, anlaşma yapılan Ziraat Bankası ve Denizbank şubelerine giderek, 50 ilâ 150 bin lira arası miktarda kredi kullanabilecek.

Haberin Devamı

‘100 MARKANIN TOPLAMI 1 APPLE ETMİYOR’

ATO’nun yeni yönetimi olarak odamız, şehrimiz, ülkemiz için mesai gözetmeksizin çalışma gayretindeyiz. Ankara Marka Festivali de önem verdiğimiz ve sürdürmeye gayret edeceğimiz bir organizasyon. Amacımız marka konusunu 7’den 70’e herkesin fark etmesini sağlamak. Market tezgahındaki elmanın kilosu 2.5 lira ise teknoloji marketindeki telefonun üstündeki elmanın kilosu 23 bin 500 lira. Yaklaşık 10 bin kat. İşte bunun için ‘Bilim, teknoloji, marka’ diyoruz. Türkiye’nin en değerli markaları listesinde yer alan 100 firmanın marka değerinin toplamı 30 milyar dolar civarında. Apple’ın marka değeri ise 178 milyar dolar. Yani 100 markamızın toplamı, bir Apple etmiyor. Bu noktadan hareket ederek, ATO olarak misyonumuz gereği Ankara’da bir markalaşma iklimi oluşturmak arzusundayız. Bunun için çok çalışmak gerektiğine inanıyoruz.”

132 MARKA İSİM

Marka Festivali hakkında bilgi veren ATO Reklam Marka ve Pazar Geliştirme Özel İhtisas Komisyonu Başkanı Zafer Hacıosmanoğlu da, şöyle konuştu: “Bilim, sanat, pazarlama, marka, dijital evrim alanlarından yerli ve yabancı önemli konuşmacılara ev sahipliği yapacak festivalde; 2016’nın küresel trendleri, başarı öyküleri mercek altına alınacak. Festivalin bu yılki teması ‘Bilim Ağacının Gölgesinde Geleceğe Dönüş’ olacak. Festivale katılımlar ilk yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz.”

Haberin Devamı

BUGÜN BAŞLIYOR

Ankara Marka Festivali, bugün başlıyor. 3 gün sürecek festivale; aralarında Murat Dalkılıç, Selami Şahin, Cemil Tokel, Ahmet Pura, Mehmet Dinçerler, Sami Kariyo, Abbas Güçlü, Buğra Kazancı, Fatma Turgut, Ferman Akgül, Murat Kolbaşı, Sinan Öncel, Nazım Salur, Hakan Baş, Gamze Cizreli, Ferhat Göçer, Hande Fırat, Şeyda Coşkun, Metin Hara’nın da bulunduğu, kendi alanında bireysel marka haline gelmiş ünlü isimler, ekonomide lider firmaların üst düzey yöneticileri, uluslararası temsilciler, akademisyenler, marka, reklam, iletişim dünyasından uzmanlar, üniversite öğrencileri ve basın mensupları konuşmacı olarak yer alacak.

 

ATO Başkanı Gürsel Baran ve Yönetim Kurulu üyeleri toplantıya, 37’si polis 44 kişinin şehit olmasına neden olan İstanbul’daki hain terör saldırısını protesto etmek amacıyla yakalarına siyah kurdelalar takarak katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!