Ateş hattından kaçış mücadelesi

Güncelleme Tarihi:

Ateş hattından kaçış mücadelesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2021 23:36

38 puanla tehlike sınırının bir adım uzağında bulunan sarı-lacivertliler, zorlu maçtan galibiyet ile ayrılıp daha güvenli bir alana geçmeyi hedefliyor. Bugün saat 16.00’da başlayacak müsabakayı, hakem Halil Umut Meler yönetecek.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü, Süper Lig’in 39. haftasında bugün deplasmanda Medipol Başakşehir ile karşılaşacak.
Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanacak ve saat 16.00’da başlayacak karşılaşmayı, FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler yönetecek.
Ligde kalma yolunda büyük öneme sahip karşılaşma öncesinde son üç maçını kaybetmeyen ve 7 puan toplayan ev sahibi Medipol Başakşehir, 40 puana sahip ve 15. basamakta. Son iki maçından yenilgiyle ayrılan MKE Ankaragücü ise 38 puanla 16. sırada bulunuyor. Ligin ilk yarısında Ankara’da oynanan maçı Medipol Başakşehir, 2-1 kazanmıştı.
Ankaragücü’nde Borven ile Furkan’ın tedavileri sürüyor. Badji ve Saba ise kendileri için hazırlanan program dahilinde çalıştı. Bu futbolcular ile birlikte cezalı Geraldo, bugünkü maçta forma giyemeyecek.
Medipol Başakşehir’de ise kart cezalıları Epureanu ve Crivelli ile sezonu kapatan Giuliano, tedavileri süren Hasan Ali Kaldırım ve Carlos Ponck da kadroda yer almayacak. Gulbrandsen’in durumu ise bugün netlik kazanacak.

SON DÖNEMDE KAZANMAKTA ZORLANIYORLAR

Ankaragücü ile oynadığı son 7 Süper Lig maçını da kazanan Başakşehir, lig tarihinde sadece Antalyaspor’a karşı daha uzun bir galibiyet serisi yakalayabildi (8 maç)
Başakşehir’e konuk olduğu ilk 4 Süper Lig maçında yenilgi yüzü görmeyen Ankaragücü (3 galibiyet - 1 beraberlik) daha sonraki 3 ziyaretinden de mağlup döndü.
Süper Lig’in geride kalan bölümünde evinde 7 maç kaybeden Başakşehir (4 galibiyet - 7 beraberlik) daha önceki 6 sezonun toplamında 8 iç saha mağlubiyeti almıştı.
Deplasmanda oynadığı son Süper Lig maçında Yeni Malatyaspor’a mağlup olan Ankaragücü, Teknik Direktör Hikmet Karaman yönetiminde üst üste iki dış saha yenilgisi almadı.
Evinde oynadığı son Süper Lig maçında Antalyaspor ile 0-0 berabere kalan Başakşehir, lig tarihinde üst üste iki iç saha karşılaşmasında golsüz eşitlik almadı.

TAKIMA DÖNEN PAİNTSİL’İN KATKISI ÖNEMLİ

İstanbul takımlarına konuk olduğu son iki Süper Lig maçını kaybetmeyen Ankaragücü (1 galibiyet - 1 beraberlik) Nisan 1983-Şubat 1984 arasındaki 6 maçlık seriden (1 galibiyet - 5 beraberlik) bu yana üst üste 3 ziyaretinden puanla dönemiyor.
Başakşehir forması giyen Edin Visca, Ankaragücü’ne rakip olduğu son 5 Süper Lig maçında birer gole doğrudan katkı sağladı (3 gol - 2 asist)
Ankaragücü’nün Süper Lig’de attığı son 5 deplasman golünün 4 penaltıdan gelirken, bu gollerin son üçünü Joseph Paintsil kaydetti. Geçen hafta kart cezalısı olduğundan forma giyemeyen oyuncu, bugünkü maçta görev bekliyor.
Ankaragücü’ne rakip olduğu son 6 maçın dördünü kazanan Başakşehir Teknik Direktörü Aykut Kocaman (2 beraberlik) bu karşılaşmaların beşinde rakibine gol izni vermedi.
Süper Lig’de şampiyonluk yaşamış takımlara konuk olduğu son 31 maçın hiçbirini kazanamayan Ankaragücü Teknik Direktörü Hikmet Karaman (6 beraberlik - 25 yenilgi) bu şekilde son galibiyetini Nisan 2012’de Bursaspor karşısında aldı (Gaziantepspor’un başında)

Kadrolar:

Başakşehir

Haberin Devamı

VOLKAN
ÖMER ALİ
DUARTE
BOLINGOLI
UĞUR
VISCA
BERKAY
MAHMUT
CHADLI
TOLGA
ALEKSİC

Teknik Direktör: Aykut Kocaman

Ankaragücü:

Haberin Devamı

FREDRİCH
KİTSİOU
SARLİJA
KULUSİÇ
PİNTO
PAİNTSİL
İBRAHİM
LUKASİK
ENDRİ
ALPER
EMRE

Teknik Direktör: Hikmet Karaman

Stat: Başakşehir
Hakem: Halil Umut Meler
Saat: 16.00
Yayın: Bein Sports

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!