Aşure buluşması

Güncelleme Tarihi:

Aşure buluşması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2016 16:38

Muharrem ayının gelişiyle birlikte Keçiören Belediyesi, ilçenin çeşitli noktalarında vatandaşlara aşure ikram etmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Etlik Olimpik Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen aşure dağıtım etkinliğine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile Keçiören Kaymakamı Uğur Polat da katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Keçiörenlilerle tek tek sohbet eden Başkan Ak, Muharrem ayının önemine dikkat çekereke, “Geçmiş ümmetlerin, geçmiş peygamberlerin kurtuluşlarının gerçekleştiği, buna karşılık da Muharrem orucu ve aşure tatlısı gibi uygulamaların yapıldığı güzel bir aydayız. Mübarek Muharrem ayınızı tebrik ediyorum. Aşurenin bizim kültürümüzde ayrı bir yeri vardır. Bu kültürü yaşatmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Program hep birlikte yapılan duanın ardından okunan ilahilerle son buldu.

Aşure buluşması

Haberin Devamı

KIZILCAHAMAMLILAR BULUŞTU

Kızılcahamam İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (KİMDER), ilçede aşure dağıttı. Yabanabat Camisi’nin avlusunda dağıtılan aşureye vatandaşlar ilgi gösterdi. Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız da aşurenin tadına baktı. Yıldız, dernek yöneticilerine teşekkür etti.

Aşure buluşması

SEMA VE SEMAH AYNI SAHNEDE

Yenimahalle Belediyesi’nin Muharrem ayı dolayısıyla düzenlediği programda Grup Saye, “Dinmeyen acı Kerbela” gösterisini sahneledi. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen geceye, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe de katıldı. Farklılıkların zenginlik olduğu mesajı veren gösteride sema ve semah aynı sahnede buluştu. Duygu dolu anların yaşandığı gecede Grup Saye’nin performansı izleyiciyerden ayakta alkış aldı. Ekibe güzel gösterileri ve dinletileri için çiçek takdim eden Belediye Başkanı Fethi Yaşar gecede şunları söyledi:

Aşure buluşması

Haberin Devamı

KERBELA’YI DOĞRU ANLAMALIYIZ

“Bizler Barış Peygamberinin ümmeti olarak nerede duracağımızı bilmeliyiz. Yezidi’den mi mazlumdan yana mı, Hayır olandan yana mı şerden yana mı, hak ’tan yana mı Batıldan yana mı, Şah Hüseyin mi olacağız Yezit mi olacağız? İşte canlar bütün mesele bu. Bugün bize düşen Kerbelâ’yı doğru okumak ve doğru anlamaktır. Kerbelâ’yı anlamak, Kerbelâ’dan ayrılık-gayrılık değil; birlik-beraberlik çıkarmaktır. Kerbelâ’dan kin, nefret ve öfke değil; sevgi, muhabbet ve hoşgörü devşirmektir.” Başkan Yaşar, vatandaşa aşure ikram etti Başkan Yaşar, program bitiminde salondaki vatandaşlara aşure ikram etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!