AŞTİ’de kış lastiği denetimi

Güncelleme Tarihi:

AŞTİ’de kış lastiği denetimi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2021 00:39

Ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğu dün itibarıyla başlarken polis ekipleri, AŞTİ’de şehirlerarası otobüslerde kış lastiği denetimi yaptı. Lastiklerin diş derinliği cetvelle ölçüldü. Denetimlerin süreceğini belirten ekipler, kış lastiği taktırmayan, lastik diş kalınlıkları yeterli olmayan veya farklılık tespit edilenlere 846 TL ceza uygulanacağını hatırlattı.

Haberin Devamı

Ticari araçlar için kış lastiği zorunluluğu, dün itibarıyla başladı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri de dün Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi’nde(AŞTİ) şehirler arası otobüslerde kış lastiği denetimi yaptı. AŞTİ’nin giden yolcu otobüsleri çıkışında kontrol noktası oluşturan trafik ekipleri, araçları tek tek durdurdu. Araç ve sürücü belgelerini kontrol eden ekipler, otobüs ve minibüslerdeki lastiklerin kış lastiği olup olmadığına baktı.

AŞTİ’de kış lastiği denetimi


DİŞ KALINLIĞI CETVELLE ÖLÇÜLDÜ

lastik diş kalınlıklarının belirlenen ölçülere uygun olup olmadığı da lastik diş derinlik ölçme cetveli ile ölçülerek incelendi. Polis ekipleri, otobüs gibi büyük ticari araçlarda lastik diş kalınlığının 4 milimetre diğer küçük ticari araçlarda ise 1.6 milimetre olması gerektiğini söyledi. Ekipler ayrıca lastik üzerinde ‘MS’ veya kar tanesi logosunun da yer alması gerektiğini belirtti. Kontrol edilen araçların kış lastiği taktığı görülürken herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

LASTİĞİ TAKMAYAN SEFERE ÇIKAMIYOR

Denetimlerin devam edeceğini belirten polis ekipleri, gerekli şartları taşıyan araçların sefere çıkmalarına izin verildiğini 1 Aralık itibarıyla kış lastiği taktırmayan, lastik diş kalınlıkları yeterli olmayan veya farklılık tespit edilenlere ise ceza kesildiğini söyledi. Ekipler, araçların trafikten men edilerek sefere çıkmalarına izin verilmediği bilgisini verdi.

1 NİSAN’A KADAR ZORUNLU SÜRÜCÜYE CEZASI 846 TL

Haberin Devamı

Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği kullanmaları, 1 Aralık - 1 Nisan tarihleri arasında zorunlu. 1 Nisan 2022’ye kadar devam edecek uygulama kapsamında kurala uymayan araçların sürücülerine 846 lira ceza kesilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!