AŞTİ’de asker uğurlama kuralı

Güncelleme Tarihi:

AŞTİ’de asker uğurlama kuralı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2020 02:37

Koronavirüs tedbirleri kapsamında AŞTİ’ye sadece askere gidecek gençler ve birinci derece yakınları girebilecek, diğer yakınlar terminal dışında kalacak.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği salgın riski nedeniyle toplu asker uğurlama törenlerine geçici süreyle izin verilmemesine ilişkin yazı doğrultusunda Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi’nde (AŞTİ) yeni kurallar uygulanmaya başlandı. Ankara Emniyet Müdürlüğü ve AŞTİ yönetimi, Türkiye’nin çeşitli illerindeki askeri birliklerine gönderilen gençlerin uğurlanması esnasında yaşanan yoğunlukları önlemek için tedbirleri sıkılaştırdı. AŞTİ’nin işletmesini yürüten Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) şirketi BUGSAŞ’ın Yönetim Kurulu Başkanı ve ABB Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç, bu kapsamda terminal girişinde bilet kontrolü yapılacağını ve otogara askere giden genç ile birinci derece yakınlarının alınacağını söyledi. Uygulamanın emniyet tarafından yapıldığını belirten Koç şunları kaydetti:

ARTIK YOĞUNLUK YAŞANMIYOR

“BUGSAŞ olarak AŞTİ’nin güvenliği, temizliği ve hizmetlerin en iyi şekilde verilmesini sağlıyoruz. Otogarda asker uğurlamanın coşkusu esnasında sosyal mesafe, maske gibi konularda sorunlar yaşanıyor. Bu nedenle emniyet bazı düzenlemeler yaptı, biz de yardımcı oluyoruz. Sadece bilet sahibi olan askere gidecek genci ve birinci derece yakınlarını otogara alıyoruz. Salgın sürecine özgü bu düzenleme bu süreçte zorunlu. Çünkü ilk gün sorunlar yaşadık. Bariyerler oluşturuldu, yüz tanıma ve plaka tanıma sistemleri var. Bizim otogara yönelik kamera kontrol sistemlerimizden de yararlanıyorlar. Emniyet, ilçelerden itibaren konvoylara da izin vermediği için hem otogar içinde ve AŞTİ girişinde de artık yoğunluk yaşanmıyor.” Geçtiğimiz günlerde AŞTİ’de askere gidecek gençlerin uğurlanması sırasında oluşan yoğunluk görüntüleri büyük tepki çekmiş, gruplar arasında kavga da yaşanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!