Teşhire dur

Güncelleme Tarihi:

Teşhire dur
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2021 02:24

Gölbaşı İncek’te mahalle arasında bulunan ve içindeki aslanların kükremesi nedeniyle mahalle sakinlerinin şikâyetçi olduğu hayvanat bahçesinin kapatılması için başlatılan imza kampanyasında sayı 17 bine yaklaştı. İmza kampanyasında, “Ankara AslanPark kapatılsın. Kafeslere değil, yuvalarına dönsünler” çağrısı yapılıyor.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın ‘İncek’te aslanlar kükrüyor’ haberiyle ilk kez gündeme getirdiği Gölbaşı’ndaki ‘mahalle arası hayvanat bahçesi’nin kapatılması için change.org’da 25 bin hedefiyle başlatılan imza kampanyasında sayı 17 bine yaklaştı. Seda Ulusoy tarafından başlatılan imza kampanyasında Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, muhatap olarak gösterildi. “Ankara AslanPark kapatılsın. Kafeslere değil, yuvalarına dönsünler” başlığıyla açılan imza kampanyasının açıklamasında özetle şu ifadelere yer verildi:

KÜÇÜCÜK KAFESLERDE TUTULUYOR

“Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde yeni açılan AslanPark’ta yavru aslanlar, kaplanlar, maymunlar ve henüz yeni getirilen Türkiye’de sadece Antalya’da bulunan ala geyik gibi nesli tükenen bu hayvanların küçücük kafeslerde teşhire sunulmasına dur diyelim. Hayvanların kendi habitatlarında yaşamalarına destek olalım. Ala geyik gibi yalnızca Antalya’da bulunan bu hayvanların evlerine dönmesine yardım edelim.”

Haberin Devamı

MAHALLELİ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

İçerisindeki aslanların kükremesi nedeniyle mahalle sakinlerinin tepki gösterdiği Gölbaşı’nda mahalle arasındaki hayvanat bahçesini Hürriyet Ankara ilk kez ‘İncek’te aslanlar kükrüyor’ haberiyle gündeme getirmişti. Arsanın sahibi Yılmaz Kıbrıs, ‘restoran, kafe, düğün ve organizasyon’ sözleşmesiyle kiraya verdiği arsanın amacı dışında kullanıldığını söyleyerek suç duyurusunda bulunmuş, AslanParkour adlı işletmenin sahibi Ahmet Zeki Öner ise “Herhangi bir sıkıntımız yok. Belediyeden izinli, her yerden yasal izinlerimiz var. Sağlık koşullarına uygun bir yer” demişti. Ağustos ayında da söz konusu hayvanat bahçesinden kaçan vervet maymunu panik yaratmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!