Aşk ve sevginin sembolü 4.5 milyon dal çiçek

Güncelleme Tarihi:

Aşk ve sevginin sembolü 4.5 milyon dal çiçek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2022 00:24

14 Şubat Sevgililer Günü’nde başkentte 4.5 milyon dal çiçek satıldığını belirten Ankara Çiçekçiler Odası Başkanı Emin Çimen, aşkın sembolü kırmızı gülün ardından en çok lale ve orkidenin tercih edildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Ankara Çiçekçiler Odası Başkanı Emin Çimen, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde kente gelen 20 TIR yerli, 10 TIR ithal çiçeğin büyük çoğunluğunun satıldığını söyledi. Ankara’daki çiçekçi dükkânlarında yaklaşık 4.5 milyon dal çiçeğin satıldığını belirten Çimen, “En taze ve en kaliteli çiçek her zaman olduğu gibi bu yıl da başkentte satıldı. Satışlar esnafımızı tatmin etti. Müşterilerin geri dönüşleri de çok olumlu oldu” değerlendirmesi yaptı. Çimen şöyle devam etti:

Aşk ve sevginin sembolü 4.5 milyon dal çiçek


HERKES EN AZINDAN BİR GÜL ALSIN

“En çok rağbet gören çiçek, aşkın sembolü olan kırmızı gül. Lale ve orkide ise Ankaralıların diğer öne çıkan tercihleri. Esnafımızın her bütçeye uygun çiçekler hazırlamaya çalıştı. Bizim bu 14 Şubat’taki sloganımız ‘herkes en azından sevdiğine bir gül alsın’ oldu. Esnaf en taze çiçeklerle dükkânına gelen müşteriyi karşıladı. Kırmızı güller kalitesi ve tazeliğine göre 30 ila 45 Lira arasında müşteriye sunuldu.”

Aşk ve sevginin sembolü 4.5 milyon dal çiçek


UZUN ÖMÜRLÜ OLMASI İÇİN NE YAPILMALI

Çiçeklerin bakımı için de tavsiyeler veren Çimen, “Gülün uzun ömürlü olması için iki günde bir suyu değiştirilecek ve bir santim sapı kesilecek. Bakım yapılırsa gülün, en az bir hafta solmaması sağlanabilir Diğer bütün çiçekler içinde aynı durum geçerli. Çiçekleri kurutup saklamak isteyenlerin ise vazoda solmaya yakınken çıkartıp baş aşağı asarak kurutması gerekiyor. Böylece kuru çiçek olarak saklanabilir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!