Asırlık hazırlık

Güncelleme Tarihi:

Asırlık hazırlık
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2019 15:51

Ankara Kulübü Başkanı Metin Özarslan, 27 Aralık 1919 Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 100. yıl dönümünün önemine vurgu yaparak, “Önemi anlatılamamış bu özel günü hem Türkiye’ye hem dünyaya en iyi şekilde anlatmalıyız” dedi.

Haberin Devamı

Deniz GÜREL yazdı...

“27 Aralık ya bilinmiyor ya da basit bir karşılama töreni olarak biliniyor. 27 Aralık binlerce yıllık Türk tarihinde bir dönemin kapanıp, yeni bir devletin kurulduğu ‘Kızılca Gün’dür. 26 Aralık 1919 gecesinden sabaha kadar yakılan ateş, kesilen kurbanlar, okunan dualarla Ankara, 27 Aralık’taki Kızılca Gün’e hazırlanmıştır.”

DÖNÜM NOKTALARINDAN BİRİDİR

“27 Aralık’ta Atatürk’ün böyle bir atmosferde Ankara’ya gelmesi hem kendisi hem silah arkadaşları adına dönüm noktalarından biridir. Binlerce yıllık Türk tarihinin son devlet kurma töreni olan 27 Aralık Kızılca Gün’ün 100. yılı çok önemlidir. Önemi anlatılamamış bu özel günü hem Türkiye’ye hem dünyaya en iyi şekilde anlatmalıyız.”

Asırlık hazırlık


HER KESİMİN DESTEĞİYLE KUTLANMALI

Haberin Devamı

Özarslan’ın da ifade ettiği gibi hem çok özel hem de tarihi bir gün... 2 aydan az bir süre kaldı. Türkiye’nin dünyaya verebileceği en güzel birlik mesajlardan birini vermesi için 100 yılda gelen bir şans. Kimseye ait olmayan tamamen millete ait olan bir gün... Cumhurbaşkanlığı’ndan TBMM’ye; Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden tüm ilçe belediyelerine kadar her kesimin destek verdiği bir organizasyonla kutlanmalı, dünyaya duyurulmalı.

Asırlık hazırlık

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!