Aşılara da tam koruma

Güncelleme Tarihi:

Aşılara da tam koruma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2021 22:26

Koronavirüs mücadelesinde en büyük silahımız olarak kabul edilen aşıların, uygulanması kadar muhafaza süreçleri de büyük önem taşıyor.

Haberin Devamı

Başkent’teki COVID-19 aşıları, İl Sağlık Müdürlüğü Aşı Dağıtım Merkezi’nin deposunda özel saklama koşullarında muhafaza ediliyor. Aşılar, hastanedeki randevu sayısına göre soğuk zincir konusunda eğitimli sağlık personeli tarafından aşı nakil çantalarına yerleştirilerek, hastanelere gönderiliyor. Sinovac aşıları, 2 ile 8 derece arasında saklanıp, taşınırken, depoda eksi 20 derecede saklanan Biontech aşıları ise özel kutularda, kuru buzlarla hastaneye gönderiliyor. Aşılar, depo çıkışından vatandaşa ulaşana kadar da barkod sistemiyle takip ediliyor.

Aşılara da tam koruma


SOĞUK ZİNCİR SİSTEMİ

İl Sağlık Müdürlüğü Aşı Dağıtım Merkezi Soğuk Zincir Sorumlusu Savaş Tezcan, aşıların saklanma süreciyle ilgili, “Sağlık Bakanı’mızın açıkladığı 120 milyon doz aşı, tarafımızdan teslim alınacak. Ankara olarak bize düşen miktarın dağıtımı yapılacak. Hastane ve diğer kurumların taleplerine göre aşı takip sistemi üzerinden araçlarla soğuk zincir sistemini devam ettirerek dağıtımını yapmaktayız. Sinovac aşısının saklanma ortamı artı 2-8. Bizim depolarımız bunun için uygun. Biontech için kuru buzdolabımız ve eksi 20 dolaplarımız mevcut” dedi. 

Aşılara da tam koruma


BUGÜNE KADAR FİREMİZ OLMADI

Ankara Şehir Hastanesi Aşı Sorumlusu Hatice Samur ise aşı Şehir Hastanesi'nde Sinovac ve Biontech uygulanan 130 aşı odası olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Şehir Hastanesi olarak 100 bin dozun üzerinde Biontech aşılama yaptık. Aşılamalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Vatandaşlar aldığı randevulara riayet ediyorlar. Herkes randevusuna riayet ettiği için aşı dozlarımızda herhangi bir kayıp olmuyor. Bugüne kadar hiçbir firemiz, kaybımız olmadı. Biontech aşılamalarımızda bir tek dozumuz bile ziyan olmadı, bu sağlık çalışanlarımızın başarısı. 1 yıldır salgın yaşıyoruz. Salgın koşullarında büyük bir aşı sıkıntısı var, buna rağmen ülke olarak aşılarımızı çok güzel bir şekilde temin ediyoruz. Sırası gelen vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum.”

BAKMADAN GEÇME!