ASİAD, iklim değişikliğine farkındalık tuvaliyle dikkat çekecek

Güncelleme Tarihi:

ASİAD, iklim değişikliğine farkındalık tuvaliyle dikkat çekecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2022 15:49

Ankara Ticaret Odası(ATO) Başkanı Gürsel Baran, EKO İklim Zirvesi öncesi Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği(ASİAD) Başkanı Eda Ersoy Tombakoğlu ve ASİAD Yönetim Kurulu’nu ağırladı.

Haberin Devamı

ASİAD heyeti, iklim değişikliği ile mücadele ve yeşil dönüşüm konularında farkındalık oluşturmak amacıyla 30-31 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek ‘EKO İklim Zirvesi’ kapsamında ATO Başkanı Gürsel Baran’ı ziyaret etti. Heyet, zirveye katkı sunmak, sektörler açısından zorunlu yeşil dönüşüm ve iklim değişikliği konularında farkındalık oluşturmak, sürdürülebilir ve döngüsel ekonomiye geçişi desteklemek adına hazırladığı ‘ASİAD İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Ekonomi Manifestosu’nu Gürsel Baran’a takdim etti. Zirvenin paydaşları arasında yer almaktan mutluluk duyduklarını ifade eden ASİAD Başkanı Eda Ersoy Tombakoğlu, şunları söyledi:

ASİAD, iklim değişikliğine farkındalık tuvaliyle dikkat çekecek


İZ BIRAKMAYA DAVET EDİYORUZ

“İklim dostu bir sistemin ve ekonominin nasıl şekillenmesi gerektiğini istişare etmek üzere ATO çatısı altında bir araya gelmek çok kıymetli. Pamuklu kumaş, dokuma bez, ve altlık üzerine, tamamen yerli üretim malzemelerden oluşan, kozmetik ve gıda sektörleri kapsamında yurt dışına ihraç edilen, aynı zamanda zirvenin tema renkleri ile bütünleşik seçilen ‘organik kil ve gıda boyaları’ eşliğinde ‘ASİAD İklim Değişikliği Farkındalık Tuvali’de ziyaretçilere sunulacak. Gönüllü katılımcıların fırça darbeleri ve izleri ile ortaya çıkan eser, zirvede açık artırma ile satışa sunulacak. Elde edilen gelir ise uygun görülen sivil toplum kuruluşuna bağışlanacak. Zirvede ASİAD olarak biz de varız. Herkesi, ASİAD İklim Değişikliği Farkındalık Tuvali’ne iz bırakmaya davet ediyoruz.”

ASİAD, iklim değişikliğine farkındalık tuvaliyle dikkat çekecek



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!