Asfalt dökülmeyince muşamba serdiler

Güncelleme Tarihi:

Asfalt dökülmeyince muşamba serdiler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2018 10:22

Hürriyet Ankara okurlarının gözünden Başkent’teki sorunların dile getirildiği WhatsApp Şehir Hattı, kentteki problemlere ışık tutmaya devam ediyor. Çayyolu’ndan hattımıza ulaşan okurumuz, 4 ay önce yapılan bir kazı çalışmasından sonra sokaklarına asfalt dökülmediğini ve yaşadıkları mağduriyete çözüm üretilmeyince kendi çabalarıyla aldıkları önlemleri fotoğraflayarak şu cümlelerle anlattı:

Haberin Devamı

ÇAMUR VE TOZ İÇİNDEYİZ

“ÇAYYOLU 2432. Cadde’nin paralelindeki Necatibey Sokak’ta yaklaşık 4 ay önce ASKİ kanalizasyon çalışması yaptı fakat asfalt dökmediler. Çevredeki esnaflar ve vatandaşlar mağdur; hava yağışlı olursa çamur, hava iyi olursa da toz içindeyiz. Çamur ve tozun etkisi azalsın diye kendimiz yola muşamba serdik.”

Asfalt dökülmeyince muşamba serdiler

METRO DURDU PARA YANDI

* DÜN saat 09.50 civarında ÇAYYOLU metrosunun Koru istasyonuna giriş yapan tren rayların üzerinde sıkışıp kaldı. Bahse konu araç makas bölümünü kapattığı için istasyondaki diğer tren de çıkış yapamadı. Bu olay nedeniyle sabah saatlerinde Koru-Kızılay hattında metro seferleri durdu. Yetkililer, seferlerin ne zaman yeniden başlayacağına dair bilgi veremedi ve metro istasyonunu terk etmek zorunda kaldık. Ring sonrası aktarma ücreti ile birlikte 3.50 TL AnkaraKart ödemesi yaptığım metroyu kullanamadığım gibi bir de 2.75 TL dolmuş ücreti ödedim. Arıza tabii ki yaşanabilir fakat Ankara Büyükşehir Belediyesi ve EGO Genel Müdürlüğü bu tür durumlar için bir ücret iade sistemi geliştirmeli. Alamadığı hizmete para ödeyen insanların hakkı yeniyor.

Haberin Devamı

Asfalt dökülmeyince muşamba serdiler

DİKKAT KAYGAN ŞERİT!

* Sadece ÇANKAYA KAVAKLIDERE’de değil, Ankara’nın çoğu yerinde böyle. Plastik maddeden yapılan sarı şeritler görme engellilerinin yanı sıra görebilenleri de düşürebilir. Yağmur ve karda yürürken üstüne bastığınızda kayıyor.

Asfalt dökülmeyince muşamba serdiler

ÇÖPTEN VE PİSLİKTEN GEÇİLMİYOR

* KEÇİÖREN YAYLA MAHALLESİ 1392. SOKAK’taki 5 no’lu apartmanın yanında yer alan boş alan otlardan, çöpten ve pislikten geçilmiyor. Defalarca Keçiören Belediyesi’nin ilgili birimlerini mahallemizdeki bu kötü görüntüyü düzeltmeleri ve çevre düzenlemesi yapmaları için aramamıza rağmen hâlen ilgilenen olmadı.

Haberin Devamı

Asfalt dökülmeyince muşamba serdiler

KAZA YAŞANMADAN KASİS KONULSUN

* ŞEHİT OSMAN AVCI MAHALLESİ’nde parkın hemen yanından geçen ve okul güzergâhı üzerinde bulunan 2635. Sokak’a lütfen hız kesici kasis konulsun. Çocukların başına bir kaza gelmeden önlem alınsın.


BAĞLUM’A ÖHO İSTİYORUZ

* Hergün sabah işe giderken dolmuşlarda ve EGO otobüslerinde ayakta bazen kucak kucağa yolculuk yapmak zorunda kalıyoruz. Yoğunluk nedeniyle bazen araçlara binemiyoruz, işimize geç kalıyoruz. Kızılay’dan BAĞLUM’a Özel Halk Otobüsü (ÖHO) istiyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!