Asansörlü araçla ulaşım kolaylaştı

Güncelleme Tarihi:

Asansörlü araçla ulaşım kolaylaştı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2021 00:20

Engelli vatandaşların ihtiyaç halinde kullanması için iki yeni asansörlü araç tahsis ettiklerini belirten Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Fiziksel ve zihinsel yeterliliğe sahip olan bireylerin yararlandıkları sosyal ve kültürel alanlardan engelli bireyler de faydalanmalı” dedi.

Haberin Devamı

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, ilçede ikamet eden engelli ve tekerlekli sandalye kullanmak zorunda olan vatandaşların hastane işlerinde ve özel gereksinimlerinde kullanmaları için Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne 2 adet yeni asansörlü araç tahsis ettiklerini söyledi. Altınok, “Engelli vatandaşlarımız bir yere gitmek istediklerinde belediyemizi arıyorlar, gitmek istedikleri yere götürüyor ve getiriyoruz. Saatlerce taksi, dolmuş, minibüs beklemelerine ve yüksek ücret ödemelerine gerek yok” dedi.

Asansörlü araçla ulaşım kolaylaştı


İMKÂN SAĞLAMALIYIZ

Fiziksel ve zihinsel yeterliliğe sahip olan bireylerin yararlandıkları sosyal ve kültürel alanlardan engelli bireylerin de faydalanması gerektiğinin altını çizen Altınok, şunları söyledi: “Engelli bireylerin toplumsal faaliyetlere katılımının, sosyal hizmetlerden ve iş imkânlarından etkin bir şekilde faydalanmalarının sağlanması sosyal kalkınma açısından da son derece önemlidir. Eğer biz gelişmiş ülkeler seviyesine çıkmak istiyorsak toplumsal farkındalıkla birlikte engellilerimize iş ve aile kurma imkânı sağlamalıyız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!