Artması için çalışacağız

Güncelleme Tarihi:

Artması için çalışacağız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2022 14:13

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Etimesgut Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’ni ziyaret ederek, Belediye Başkanı Enver Demirel’den bilgi aldı. “Yaşadığım en mutlu günlerden biriydi” diyen Bakan Yanık, “Böyle merkezlerin artması için çalışacağız“ değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Etimesgut Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’ni ziyaret eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, merkezden yararlanan engellilerin eğitim ve rehabilitasyon süreçlerini de yakından izleyerek, engelli vatandaşlar ve aileleriyle sohbet etti. Merkezin engellilere yönelik meslek ve hobi atölyelerini tek tek gezen Yanık, öğrencilerin yaptığı çalışmaları inceledi. Yanık, daha sonra yıl sonu etkinliklerini izledi. Bir süre Başkan Demirel’le birlikte koroya katılan Yanık, çocukların burada olmaktan duyduğu mutluluğun yüzlerine de yansıdığına söyledi.

Artması için çalışacağız


BÜTÜN HALİNDE DÜŞÜNÜLECEK

Yanık, “Erişilebilirlikten eğitim ihtiyacına, sosyalleşmeden sağlık desteğine kadar hayata geçirdiğimiz tüm hizmetlerimizi bundan sonra da artırarak devam edeceğiz. Etimesgut Belediyesi’nin hizmete sunduğu bu merkezimize benzer eserlerin sayılarının artması için çalışacağız” diye konuştu. Yanık, bundan sonraki süreçte daha çok engelli aileleriyle engellileri bir bütün halinde düşünüp, ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde çalışmalara devam edeceklerini vurguladı.

YAŞAMLARINI KOLAYLAŞTIRIYOR

Haberin Devamı

Başkan Demirel de Bakan Yanık’a ziyaret için teşekkür ederek, “Merkezimiz 2018 yılından itibaren Etimesgutlu engellilerimize ve ailelerimize hizmet veriyor. 20 bin metrekare alan üzerine kurulu tesisimizde; özel rehabilitasyon merkezi, konaklama merkezi, meslek ve beceri merkezi, eğitim ve sosyal hizmet merkezi yer alıyor. Merkezimizde engelli vatandaşlarımız ve ailelerinin yaşamlarını kolaylaştıran birçok sosyal kültürel donatıyı bir arada sunuyoruz” diye konuştu.

BİR ÜNİVERSİTE GİBİ EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Etimesgut Belediyesi, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara Harp Okulu ve Türk Dil Kurumu (TDK) iş birliğiyle Türk Harp Dili ve Edebiyatı Sempozyumu düzenlendi. İki gün süren sempozyumun ikinci gün oturumları Türk Tarih Müzesi ve Parkı konferans salonunda gerçekleştirildi. Sempozyumda 22 oturum yapıldı 84 tebliğ yayımlandı. Sempozyumun kapanış oturumuna Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve MSÜ Kara Harp Okulu Dekanı Prof. Dr. Gültekin Yıldız da katıldı. Başkan Demirel, Türk Tarih Müzesi’nin bir üniversite gibi eğitim, kültür ve sanat faaliyetlerine ev sahipliği yaptığını belirterek, “Böyle bir sempozyumun Türk tarihinin anlatıldığı müzemizde yapılması da ayrı bir anlam kazandırmıştır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!