Artışa ‘dur’ demek için mücadelede yeni tedbirler

Güncelleme Tarihi:

Artışa ‘dur’ demek için mücadelede yeni tedbirler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2020 01:30

Ankara Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu, hafta başında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da açıkladığı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde alınan koronavirüsle mücadelede uygulanacak ek tedbir kararları doğrultusunda yeni kararlar aldı.

Haberin Devamı

Önceki gün Ankara Valili Valisi Şahin başkanlığında olağanüstü toplanan Kurul’un aldığı ve il genelinde uygulanacak yeni kararlar şöyle:

24.00’TEN SONRA MÜZİK YOK

* Vatandaşa, mesken hariç olmak üzere tüm alanlarda (kamuya açık alanlar, cadde, sokak, park, bahçe, piknik alanı, toplu ulaşım araçları, iş yerleri, fabrikalar vb.) istisnasız maske takma zorunluluğu getirildi.
* Restoran, kafe gibi tüm yeme-içme ya da eğlence yerlerinde saat 24.00’ten sonra müzik yayınına izin verilmeyecek.

DENETİM VE CEZAYA AĞIRLIK

* Pazar yerleri, parklar ile kafe, restoran gibi vatandaşların toplu olarak bulunabileceği yerlerde kurallara ve tedbirlere uyulması hususundaki denetimler arttırılacak.
* Tedbirlere riayet etmeyenlere uygulanan idari para cezalarının tahsili konusuna, Kaymakamlar ve ilgili tüm kurumlarca ağırlık verilecek.

Artışa ‘dur’ demek için mücadelede yeni tedbirler


TOPLU TAŞIMADA KAPASİTELER ŞÖYLE

Karar doğrultusunda otobüs ve dolmuşlarda ayakta yolcu alınmayacak; metro ve diğer toplu ulaşım araçlarında ise sınırlı sayıda ayakta yolcu taşınacak. Ayrıca araçlara herkesin görebileceği şekilde ayakta alınabilecek yolcu sayısını belirtir levha ve tabelalar asılacak; ayaktaki yolcuların durabileceği yerler de işaretlenecek. Toplu taşıma araçlarında uygulanacak kapasiteler şöyle:
* Minibüs, midibüs ve otobüs gibi koltuk kapasitesinde seyreltme ya da kaldırma yapılamayacak tüm şehir içi ulaşım araçlarında: Ayakta yolcu alınmayacak.
* Raylı sistem araçlarında (metro, tramvay vb.): Vagon koltuk kapasitesi kadar oturarak, ayakta yolcu kapasitesinin yüzde 50’si kadar da ayakta yolcu taşıyabilecek. Karşılıklı oturma düzeni varsa yüz yüze gelinmeyecek şekilde çapraz olarak oturulacak.
* Koltuk kapasiteleri seyreltilmiş/kaldırılmış otobüsler gibi ayakta yolcu taşıma ağırlıklı toplu ulaşım araçlarında: Ruhsatta yazılı koltuk kapasitesi kadar oturarak, ayakta yolcu kapasitesinin yüzde 30’u kadar da ayakta yolcu taşıyabilecek. Karşılıklı oturma düzeni varsa yüz yüze gelinmeyecek şekilde çapraz olarak oturulacak.

Artışa ‘dur’ demek için mücadelede yeni tedbirler


ARAÇLAR DENETLENDİ

Haberin Devamı

Çubuk’ta ilçe emniyet müdürlüğü ve belediye zabıta ekipleri tarafından minibüs, otobüs ve taksilerde denetimler gerçekleştirildi. Ekipler, ayakta yolcusu ve kapasite fazlası olan sürücülere ceza kesti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!