Artık inancım kalmadı

Güncelleme Tarihi:

Artık inancım kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2020 14:32

Kırmızı-siyahlılar, Nobre yönetiminde çıktığı 7 maçta; 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Genç teknik adamın, oyuncu tercihleri ve maçlarda yaptığı değişiklikler, başkan ve yönetimdeki ‘yolları ayıralım’ düşüncesini olgunlaştırdı.

Haberin Devamı

Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, teknik direktör Mert Nobre ile yollarını ayırdı. Kulüpten yapılan açıklamada, “Sezon başından bu yana teknik direktörlüğümüzü yapan Mert Nobre ile yollarımızı ayırdık. Futbolculuk kariyerine kulübümüzde kupa ile nokta koyan, ilk teknik direktörlük deneyimini de kulübümüzde yaşayan Mert Nobre’ye kattığı değer ve emekleri için teşekkür ederiz” denildi.
Açıklamada, “Türk futboluna genç futbolcuların yanı sıra teknik direktörler de kazandırıyoruz. Mert Nobre’nin de bu isimlerin arasında yer almasından ayrıca mutluyuz. Kendisine ve ekibine başarı diliyoruz” ifadelerine yer verildi.
Gençlerbirliği, ilk teknik direktörlük deneyimini yaşayan Mert Nobre yönetiminde çıktığı 7 maçta; 1 galibiyet elde ederken, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet alıp, 5 puan topladı.

Artık inancım kalmadı


BAŞLANGIÇTAKİ DÜŞÜNCE TÜMÜYLE EKONOMİK

Gençlerbirliği yönetimi, geride kalan sezon takımı çalıştıran Hamza Hamzaoğlu ile yüksek maliyetinden ötürü sezonun başında anlaşma sağlayamazken, kulüp ekonomisini de göz önünde tutup, takımın başına Mert Nobre’yi getirdi. Nobre’nin, o dönemde henüz prolisansının olmayışı bir dezavantaj gibi görünse de kendisinin 2 sezon önce formasını giydiği kulübü, yapıyı ve oyuncuları tanıyor olmasından dolayı, bunu avantaja dönüştürebileceği düşünüldü. Yabancı dil bilgisi nedeniyle de takımdaki yabancı oyuncularla bire bir daha güçlü iletişim kuracağından hareketle, Beştepe’nin teknik patronu oldu.

DENİZLİSPOR MAÇIYLA ELEŞTİRİLER BAŞLADI

Gençlerbirliği, sezona Antalya yenilgisi ile girerken, moraller bozuldu ancak ilk maçın günahı olmaz denildi. Ardından iç sahadaki Konyaspor beraberliği, hem puan hem de oyun açısından tatmin edici değildi. Bay geçilen üçüncü haftanın ardından Beşiktaş karşısında deplasmanda alınan galibiyet ve milli araya yüksek enerji ile girilmesi, Beştepe’deki bulutları dağıttı. Hem başkan, hem yönetim hem de teknik kadro biraz olsun rahatladı. Ancak ne olduysa milli aradan dönüşte oldu. İç sahadaki Denizlispor yenilgisi, Beştepe’de yeni bir süreci başlattı. Nobre’nin sahaya çıkardığı tertip ve oyuncu değişiklikleri, tartışılmaya başlandı. Denizlispor maçının ikinci yarısında, karantinadan dönen Murat’ın oyuna alınması, diğer maçlarda, Ayite’nin kenarda fazla tutulması ve Furman’dan yeteri kadar faydalanılmaması, tepkilere neden oldu.

TEKNİK KADRO BİR ŞANS DAHA ALMALI MI ?

Denizlispor maçının ardından kaybedilen Malatyaspor karşılaşması, Beştepe’deki suları iyice ısıttı. Maç sonrasındaki durum değerlendirmesinde, ‘değişim’ yapılması fikri gündeme geldi. Yönetimde, ‘Artık bu iş Nobre ile olmayacak’ yeni bir sayfa açalım görüşü ağırlık kazanırken, oynanacak olan ilk Gaziantep FK maçından sonra başlayacak zorlu periyot ve verilecek milli aranın da göz önünde tutularak, “Adım atılacak ise en uygun zaman, bu zaman” şeklinde anlayış konuşulmaya başlandı. Bir yandan da ligin başında gerçekleşecek bir teknik adam değişikliğinin, hem takım hem de camia üzerinde, olumsuz bir etki bırakacağından hareketle, Nobre ve ekibine bir şans daha verilmesi üzerinde mutabakata varıldı.

İKİNCİ YARIDAKİ DİRENÇ UMUT VERİCİ

Eryaman Stadı’nda oynanan ve 1-1 biten Gaziantep FK maçının ilk yarısı Gençlerbirliği için ne kadar ‘berbat’ olsa da ikinci yarıdaki mücadele, hırs, azim ile kurtarılan beraberliğin yanı sıra son 15 dakikadaki oyunla kaçan galibiyet, umut verici olarak değerlendirilip, masada bekleyen operasyon dosyası, yeniden çekmeceye kaldırıldı. Nobre ve ekibi işinin başındaydı. Medipol Başakşehir karşısında ilk dakikada öne geçen, önemli pozisyonlar kaçıran Gençlerbirliği, ikinci yarıda 10 kişi kaldıktan sonra, rakibin son bölümdeki baskısına dayanamayıp maçı 2-1 kaybederken, camiada kimse bu sonucun ardından bir yol ayrımının olabileceğini beklemiyordu. Hem rakip son 3 maçını kazanıp çıkışa geçmiş geçen yılın şampiyonuydu, hem müsabaka deplasmandaydı ve takım 10 kişi kalmıştı, hem de Başakşehir hafta içinde İngiliz devi Manchester United’i şampiyonlar ligi grup maçında devirmişti. Ancak Başkan Murat Cavcav ve beraber maçı izlediği kurmayları, yapılan bir değişikliğe çok takılmıştı. Sahadaki en tecrübeli isimlerden biri olan ve geldiği günden bu yana herkesin mücadelesini dikkat çekici bulduğu Motta’nın son dakikalarda oyundan alınıp, yerine genç Abdullah’ın görevlendirilmesine anlam verememişlerdi. Teknik kadronun, Başakşehir’in etkisini arttırdığı anlarda tecrübesiz bir oyuncuya sorumluluk vermesi affedilmez bir hata olarak yorumlanırken, Başkanın, “Artık inancım kalmadı’ sözleri, bıçak sırtında yürüyen Nobre’nin, Beştepe macerasının bittiği anlamına geliyordu.

Haberin Devamı

GELENİN İŞİ KOLAY DEĞİL

Haberin Devamı

Gençlerbirliği yönetimi, takımın başına kimi getireceği konusunda kafa yorarken, adaylar üzerinde görüşler masaya yatırılıyor. Halen Beştepe’de sportif direktörlük görevini yürüten ve geçen sezon başında takımı çalıştıran Mustafa Kaplan ile birlikte Mehmet Altıparmak, Tamer Tuna, İbrahim Üzülmez, Tolunay Kafkas ve Kemal Özdeş isimleri öne çıkmış durumda. Görevi üstlenecek teknik adamı zorlu bir fikstür bekliyor. Fenerbahçe ile başlayacak maç takviminde, Kasımpaşa, Alanyaspor, Ankaragücü, Sivasspor gibi rakipler var.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!