ArtAnkara’yı 55 bin kişi ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

ArtAnkara’yı 55 bin kişi ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2022 14:42

8. ArtAnkara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, dört gün boyunca ziyaretçi akınına uğradı. Fuarı, yaklaşık 55 bin sanatsever gezdi.

Haberin Devamı

ATO Congresium’da düzenlenen 8. ArtAnkara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, resimden heykele, seramikten fotoğrafa ve dijital çalışmalara kadar Ankaralılara sanat dolu günler yaşattı. Bini aşkın sanatçının, 4 bin 500 eserle katıldığı fuarı, yaklaşık 55 bin ziyaretçi gezdi. ArtAnkara Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül, bu yıl fuara rekor sayıda katılım olduğunu belirtti. Aygül, dört günlük fuarı şu sözlerle değerlendirdi: “Son iki yıldır pandemi nedeniyle ziyaretçi sayımızda düşüş yaşamıştık. Ama bu yıl rekor bir sayıya ulaştık. 2019’da 50 bin ziyaretçi fuarı gezmişti. Bu yıl bu sayının da üstüne çıktık. Son üç gün kapıda kuyruklar oluştu. Pandemi, kriz ve savaş arası böyle bir sanatsal etkinliğin olması insanların ilgisini çekti. Fuara yurtdışından katılan sanatçılar da çok memnun kaldılar. Ayrıca Ankara’da yaşayan çok sayıda yabancı vatandaş da fuara ilgi gösterdi.”

ArtAnkara’yı 55 bin kişi ziyaret etti


20 GALERİ TÜM ESERLERİ SATTI

Fuarın katılımcı galeriler açısından da oldukça verimli geçtiğinin altını çizen Aygül, 20’ye yakın galerinin getirdiği tüm eserleri sattığını ifade etti. Aygül, “Fuarda Devrim Erbil, Ergin İnan, Süleyman Saim Tekcan gibi sanatçıların eserleri de yer aldı. Bunlar çok pahalı eserler, 100 bin liraların üzerinde fiyatları var. Bu çapta da epey iyi satışlar yapıldı” diye konuştu.

ArtAnkara’yı 55 bin kişi ziyaret etti

10 Mart’ta başlayan fuar önceki akşam sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!