Arnavutluk’un Ankara Büyükelçisi Ribo evde kaldığı süreçte Türkçe öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Arnavutluk’un Ankara Büyükelçisi Ribo evde kaldığı süreçte Türkçe öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2020 01:57

Arnavutluk’un Ankara Büyükelçisi Kastriot Ribo, koronavirüs tedbirleri kapsamında evde geçirdiği zamanı ailesiyle Türkçe öğrenerek değerlendiriyor.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a 10 Mart’ta güven mektubunu sunmasının ardından Türkiye’deki görevine başlayan Büyükelçi Ribo, COVID-19 salgını nedeniyle zorunlu olmadıkça kimsenin evden çıkmadığı süreci Ankara’da nasıl geçirdiğini anlattı. Ribo, “Elbette Ankara Büyükelçiliğimizin faaliyeti bu dönemde, Türk devleti ve sağlık yetkilileri tarafından önerilen sosyal mesafeyi dikkate alarak maske kullanımı, sokağa çıkma yasağına uyma ve hatta kişisel hijyen gibi önlemleri göz önünde bulundurarak sınırlı kalmıştır. Ankara’ya yeni geldiğimiz için, ailemle zamanın büyük bir kısmını Türkçe öğrenmek için harcıyoruz. Bunu günümüzün dijital teknolojisinin sağladığı etkileşimli yöntemleri kullanarak yapıyoruz. Dil öğreniminde biraz ilerleme kaydetmeyi umuyoruz” ifadelerini kullandı. 

DURUMUN İYİLEŞMESİNDEN MEMNUNİYET DUYUYORUZ

Haberin Devamı

Türkiye’nin salgınla mücadelesine ilişkin ise Ribo, “Türk hükümeti tarafından alınan önlemleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyla ilgili tavsiyelerini yakından takip edip, durumun iyileşmesinden memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!