Aradan önce zorlu sınav

Güncelleme Tarihi:

Aradan önce zorlu sınav
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2021 01:12

Oynadığı son 3 maçta 7 puan toplayıp tırmanışa geçen kırmızı-siyahlılar, düşme hattından çıkmaya çalışan rakibine karşı mücadele edecek. Milli maçlar nedeniyle verilecek ara sonrasındaki haftayı bay geçecek olan Şimşekler için galibiyet büyük önem taşıyor.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği TFF 1. Lig’in 8. haftasında bugün Balıkesirspor ile deplasmanda karşılaşacak. Balıkesir Atatürk Stadı’nda saat 16.00’da başlayacak müsabakayı hakem Mustafa Kürşad Filiz yönetecek. Ligde oynadığı son 3 maçta; 2 galibiyet (Altınordu ve Beypiliç Boluspor) ve bir beraberlik (Yılport Samsunspor) alarak 7 puan toplayan ve tırmanışa geçen Başkent temsilcisi, bu karşılaşma öncesinde 8 puana sahip. Bir maçı eksik olan Balıkesirspor ise elde ettiği 2 galibiyetle 6 puanda ve küme düşme hattının içinde.
TFF 1. Lig’de bugün ve yarın oynanacak karşılaşmaların ardından, 2022 Dünya Kupası grup elemeleri nedeniyle ara verilecek. Aranın ardından, kırmızı-siyahlılar 9. haftayı bay geçecek. Uzun bir süre boşluk yaşayacak olan Gençlerbirliği açasından bugünkü maçta alınacak bir galibiyet büyük önem taşıyor.

İKİLİ REKABETTE TEK FARKLA ÖNDE

Gençlerbirliği, rakibi Balıkesirspor ile bugüne kadar 14 resmi maçta karşı karşıya geldi. Başkent ekibi, bu maçlarda 7 kez kazanırken, 6 müsabakadan yenik ayrıldı. Bir maç ise berabere sonuçlandı. Kırmızı-siyahlıların 14 golüne, kırmızı-beyazlılar 13 golle karşılık verdi. Balıkesir’de oynanan 7 müsabakada, Gençlerbirliği 2, ev sahibi takım 5 kez gaip gelirken, beraberlik çıkmadı.
2 takım son olarak 2018-2019 sezonunda TFF 1. Lig’de karşılaştı. Ankara’da kazanan 1-0’lık skorla Gençlerbirliği olurken, Balıkesir’de galip gelen 3-1 ile ev sahibi takm oldu. Gençlerbirliği, 2014-2015 sezonu Süper Lig buluşmasında iki maçtan da galip ayrılmasını bildi.
İdari ve teknik anlamda sıkıntı yaşayan Balıkesirspor, oynadığı son 5 maçta, 4 kez yenilip, bir kez galip gelirken, Gençlerbirliği 5 maçlık periyotta; 3 galibiyet, bir yenilgi ve 1 beraberlik aldı.

HAKEM FİLİZ İLK GENÇLER MAÇINDA

Oynadığı son 3 maçta 7 puan alarak önemli bir sıçrayış gerçekleştiren Gençlerbirliği’nde, yeni transferlerden Barış Alıcı yükselen performansı ile dikkati çekiyor. Tecrübeli kanat oyuncusu, Altınordu, Yılport Samsunspor ve Beypiliç Boluspor maçlarında üst üste goller atıp, takımına önemli puanlar kazandırdı. Kırmızı-siyahlı takıma son katılan isimlerden olan Eleke henüz bir kez gol sevinci yaşarken, Lima da 2 gollük katkı sağladı. Balıkesirspor’da ise Oğuzhan Aynaoğlu 2 golle öne çıkıyor. Batuhan İşçiler ve Anıl Taşdemir ise bire gol attı. Maçın hakemi Mustafa Kürşad Filiz, ilk kez Gençlerbirliği maçı yönetecek. Filiz, daha önce bir kez Balıkesirspor müsabakasına çıkarken, kırmızı-beyazlılar maçtan galip ayrılan taraf oldu.

Haberin Devamı

GEÇMİŞE SÜNGER ÇEKTİM

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nin kanat oyuncusu Barış Alıcı, geçmişe sünger çektiğini ve kendini tekrar kanıtlayıp Avrupa’da futbol oynamak istediğini söyledi.
Gençlerbirliği’nde çok iyi bir sezon geçirmek istediğini aktaran Barış, “1,5 sene Belçika’daydım ama orada da sakatlıklarla biraz boğuştum. Geçen sene ilk devre öyle geçti, ikinci devre oynayabildim sadece. Onun dışında ben burada kendimi yeniden kanıtlayıp Avrupa’ya gitmek istiyorum. İstanbul hedefim de şu an yok. Şu an Gençlerbirliği’nde çok mutluyum. Umarım bu sene de çok iyi performans sergileyeceğim. Sonrasında da kulübün menfaatleri doğrultusunda ya transfer olurum ya da kulübü inşallah çok güzel yerlere getiririz. Öncelikle benim hedefim kendi potansiyelimi burada açığa çıkarmak” diye konuştu.

HAYALİM A MİLLİ TAKIM SEÇİLMEK

Alt yaş kategorilerinde milli formayı giyen Barış Alıcı, A Milli Takım formasına da kavuşacağına inanıyor. Milli takıma 25 yaşından sonra seçilen birçok ismin olduğunu hatırlatan 24 yaşındaki futbolcu, “Halil Akbunar gerçekten çok iyi oyuncu, çok beğeniyorum. O da 25 yaşında sonra A Milli Takım’a katıldı. İnşallah ben de iyi performans sergileyip önümüzdeki senelerde her gencin hayalini kurduğu gibi A Milli Takım’a katılmak isterim. İnşallah bu hedefimi de çalışarak gerçekleştireceğimi düşünüyorum” dedi.

TAKIM OLARAK ÇOK İYİ DURUMDAYIZ

Barış Alıcı, son haftalarda kendi performansının yanı sıra Gençlerbirliği’nin de yükselişe geçtiğini belirterek şöyle konuştu:
“İlk milli arada hocamız iyi antrenmanlarla bizi hazır hale getirdi. Takım olarak iyi durumdayız. Ben de son 3 haftadır gollerimi atıyorum. Önümüzde Balıkesirspor maçı var. İyi odaklanmış durumdayız, iyi çalışıyoruz. İnşallah oradan da 3 puanı alıp milli takım arasına keyifle girmek istiyoruz. Bu maçtan sonra da 20 gün maçımız yok. Şu anda da iyi durumdayız ama çok daha iyi bir Gençlerbirliği’ni izleteceğimize inanıyorum. Altınordu’dan yetiştim, orada sistem oyunu, Fenerbahçe’de ise bireysel yetenekler daha ön plandaydı. Avrupa’da ise işler daha sistematik, herkes taktik, teknik anlamda daha iyi biliyor işini. Türkiye’de biraz daha yetenek ön planda. Ben kendimi burada kanıtlayıp yeniden Avrupa’ya gitmek isterim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!