Antrenmanlar eve sığar

Güncelleme Tarihi:

Antrenmanlar eve sığar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2020 02:52

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sporcular da bütün spor faaliyetlerinin bir sonraki karara kadar durdurulmasından sonra tedbirlere uyup zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmama kararı alarak evlerinde spor yapıyor. Kimi ailesiyle beraber kimisi ailesinden uzak bu süreci geçiriyor. İşte birçok farklı daldan sporcunun ev halleri.

Haberin Devamı

OTURDUĞUM YERDEN DÜNYA KUPASI ŞAMPİYONU OLDUM

Antrenmanlar eve sığar


Azerbaycan’da Artistik Cimnastik Dünya Kupası finallerindeyken salgın nedeniyle gece yarısı yurda dönmek zorunda kaldığını belirten 39 yaşındaki Milli Cimnastikçi Ümit Şamiloğlu, “Azerbaycan’da iptal olan final mücadelesi yerine elemeler nihai sonuç sayılınca, oturduğum yerden dünya kupası şampiyonu oldum” dedi. Salonlar kapanınca dışarıda koşmaya başladığını söyleyen Şamiloğlu, “Sokağa çıkma yasağı olduğu zamanda ise evde lastik çalışmaları, takoz ile özel cimnastik çalışmaları ve kapıya monte ettiğim bar ile kuvvet hareketleri çalışmalarını ifa ediyordum” dedi. EGO Spor Kulübüolarak Büyükşehir Belediyesi’nin yardım faaliyetlerine katıldıklarını da anlatan Şamiloğlu, “Mayıs ayında Avrupa Şampiyonası sonrası sporu bırakmayı planlıyordum. Fakat süreç sporumu bırakmayı biraz daha ertelememe sebep oldu. Belki de bu süreç sporu yavaş yavaş bırakmama, yeni hayatıma daha kolay adapte olmama sebep olacaktır” diye konuştu.

EVDE KALMAK HASTANEDE KALMAKTAN İYİDİR

Antrenmanlar eve sığar


Ailesi Bartın’da olan 38 yaşındaki milli boksör Şennur Demir bu süreçte Ankara’da kalıyor. İngiltere’de olimpiyat kota maçlarındayken maçlar virüs nedeniyle iptal edilince tahsis edilen uçak ile Türkiye’ye döndüklerini ve kendini 14 günlük karantina sürecine aldığını belirten Demir, “14 günlük karantina sürecinin ardından yine evimizde kalarak, evdeki eşya ve materyalleri kullanarak formumuzu korumaya çalışıyoruz. Bu dönemin bizim için zorluğu da hata yaptığın, tekniğini bozduğun zaman ya da moralin bozulduğunda seni motive edecek ya da hırslandıracak, hocanın, antrenörünün ve takım arkadaşının olmaması. Sporculara önerim ne kadar sıkılsak da dışarıya çıkmak için can atsak da evde kalmak hastanede kalmaktan güzel” dedi.

EVDE KAL GÜVENDE OL

Antrenmanlar eve sığar


Halkbank Spor Kulubü’nde oynayan 18 yaşındaki Efe Bayram, virüsün yaşamlarını kilitlediğini ve bu süreçte evden çıkmadığını ve herkesin de evde kalmasını temenni ettiğini söyledi. Koronavirüs salgınının kendisini ve sporcu arkadaşlarını olumsuz etkilediğini ifade eden Bayram, “Müsabakalar bizlerin sağlığı açısından ertelendi. Bu süreçte tabiki de kulüplerimizin programları doğrultusunda antrenmanlarımızı evlerden sürdürüyoruz. Benim bu süreçte herkese tavsiyem evlerinde ve güvende olmaları” diye konuştu.

ANTRENÖRLERLE EVDEN ÇALIŞMAYA DEVAM

Antrenmanlar eve sığar


Ev hayatına alışmanın kendisi için çok zor olduğunu anlatan 23 yaşındaki Modern pentatlon sporcusu İlke Özyüksel zamanla evde yapabildiği antrenmanları yapmaya çalıştığını söyledi. Fark etmediği özelliklerini geliştirmeye çalıştığını vurgulayan Özyüksel, “Modern Pentatlon içinde yer alan 5 branşdan evde yapabileceğim branşları yapmaya ve geliştirmeye çalıştım. Elimden geldiğince antrenörlerimle uyum içinde çalışmaya devam ettim” ifadelerini kullandı. Bu süreci sporcuların, iyi değerlendirmeleri gerektiğini aktaran Özyüksel, farkında olmadıkları özelliklerini geliştirebileceklerini daha çok kitap okuyabileceklerini, yarış videoları izleyerek yarış analizi yapabileceklerini de sözlerine ekledi.

YENİ BABA OĞLUYLA VAKİT GEÇİRİYOR

Antrenmanlar eve sığar


Futbolun devamlılık isteyen bir spor dalı olduğunu aktaran 26 yaşındaki Osmanlıspor futbolcusu Beykan Şimşek, 2 aydır ayağının topa değmediğini söyledi. Yeni baba olduğu için oğluyla vakit geçirme şansının olduğunu anlatan Şimşek, koronavirüs sebebiyle evde kaldığı süreçte bilgisayar oyunu oynamayı da ihmal etmediğini dile getirdi. Şimşek, “Ne kadar bireysel olarak çalışmalarımızı devam ettirsek de normal şartlarda yaptığımız antrenmanlar gibi olmuyor. Antrenmanlarımızda belli bir seviyeye ulaşamazsak, liglerin başlaması durumunda vücudun hazırlanma sürece uzayacaktır” dedi.

SIKILDIĞIM HER AN ANTRENMAN YAPIYORUM

Antrenmanlar eve sığar


Evde kaldığı süreçte bunalım içerisinde olduğunu anlatan 19 yaşındaki Milli halterci Muhammed Furkan Özbek, canı her sıkıldığında antreman yaptığını söyledi. Spor malzemelerinin yanında olduğu için zaman geçirmenin daha keyifli olduğunu ifade eden Özbek, evde kaldığı için sporu açısından dezavantajı yaşamadığını belirtti. Koronavirüsün bir gün biteceğini ve salonlara geri döneceklerini aktaran Özbek, sporcu arkadaşlarına antrenmanları aksatmamalarını ve ellerinden geldiğince formda kalmaları tavsiyesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!