ANTAD üyesi servisçiler kontak kapatacak

Güncelleme Tarihi:

ANTAD üyesi servisçiler kontak kapatacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2021 01:45

Ankara’da 6 Eylül’de okulların açılmasıyla beraber başlayan ‘C plakalı servis araçlarının, okul ve kamuya hizmet verememe sıkıntısı’ çözülemedi. ANTAD, 27 Eylül Pazartesi kontak kapatacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Başkent Ankara’da yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte patlak veren ‘C plaka sorunu’ devam ediyor. Ankara Toplu Taşımacılar Birliği Derneği(ANTAD), Ankara Valiliği’ne dilekçe vererek 27 Eylül Pazartesi günü kontak kapatarak servis hizmetlerine ara vereceklerini iletti. Dernek Başkanı Cemal Baltacı imzasıyla valiliğe sunulan dilekçede, pandemi sürecinde bazı servis araçlarının satılarak plakalarının askıda olması, Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) tarafından kentte yürütülen yol ve kavşak çalışmaları nedeniyle oluşan trafik problemi ile servislerin işlerine yetişememesi, bireysel araç kullanım oranının artması sonucu yaşanan trafik yoğunluğu ve devlet okullarında ders başlangıç saatleri değişikliğiyle servis araçlarının ikinci bir iş yapamaması sıkıntıları ayrıntılı olarak belirtildi.

‘DEVAM ETTİRME İMKÂNIMIZ KALMAMIŞTIR’

Çözüm için ‘D2 belgeli toplu taşıma araçlarının, 31 Aralık 2021 tarihine kadar geçici güzergâh belgesi verilerek, ulaşım hizmetlerinde kullanılması’na ilişkin talebini tekrar hatırlatan Cemal Baltacı, sıkıntıyı valilik ve ABB’ye iletmelerine rağmen geçen süre içinde çözüm için halen bir karar alınmadığına dikkat çekti. Dilekçede, “Gelinen bu noktada, devlet ve özel okullarda öğrenci ulaşım hizmetleri ile kamu ve özel sektörde personel ulaşım hizmetlerini devam ettirme imkânımız kalmamıştır” ifadesine yer veren Baltacı, yapılmış olan sözleşmelerin mücbir sebepleri kapsamında, valilik tarafından izin verilmesinin ardından, 27 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren, vermiş oldukları ulaşım hizmetlerini çözümler bulunana kadar durduracaklarını belirtti. Dernek, yasal mevzuat dahilinde valilikten izin verilmesini talep etti. Talebin ardından valiliğin nasıl bir karar vereceği merak konusu oldu.

ANTAD üyesi servisçiler kontak kapatacak


DERNEK-ODA POLEMİĞİNE NEDEN OLDU

Haberin Devamı

Ankara’da yaşanan servis krizi nedeniyle ANTAD ile Ankara Umum Servis Aracı işletmeleri Odası (ASİO) arasında da polemik yaşanmıştı.

ANTAD üyesi servisçiler kontak kapatacak


ANTAD Başkanı Cemal Baltacı ile Ankara Ticaret Odası(ATO) Meclis Üyesi ve İlgili Komite Üyesi Ünsal Akkuş, “Böyle giderse son çare olarak, farkındalık yaratmak için kontak kapatacağız” açıklaması yaparken ASİO Başkanı Tuncay Elmadağlı da “Rica ediyoruz kontak kapatsınlar da aradan çıksınlar, esnafımız çok mutlu olur, biz direkt olarak 5 bin aracımızla Ankara’daki personel ve öğrenci servis hizmetinin tamamını üstlenmeye hazırız” yanıtı vermişti.

ANTAD üyesi servisçiler kontak kapatacak


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!