ANKARAY’ın Mamak’a uzatılmasında ilk adım

Güncelleme Tarihi:

ANKARAY’ın Mamak’a uzatılmasında ilk adım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2020 23:45

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ANKARAY’ı Mamak’a uzatacak olan Dikimevi-Natoyolu Hafif Raylı Sistem (HRS) hattı projesinin ihalesi için ön yeterlilik tekliflerinin 4 Haziran’da alınacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Projenin ihale ilanına EGO’nun internet sitesinden ulaşabilecek. Ön yeterlilik değerlendirmesine katılacak firmalardan puanlama sırasına göre ilk 6 firma tespit edilecek ve daha sonra yapılacak olan işin ihalesine davet edilecek. İhaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalanmasından sonra işin 8 ay içinde bitmesi öngörülürken, bu süreçte üretilen proje ve ihale dokümanları ile yapım işi ihalesi aşamasına geçilecek. Hat, 7.4 kilometre uzunluğunda 8 ayrı istasyondan oluşacak. Yapım işi kapsamında, ANKARAY (AŞTİ-Dikimevi) hattının revizyonu ve AŞTİ’den Söğütözü’ne 1 istasyon ve 0,788 KM’lik hattın da işletmeye alınması gerçekleşecek. (Bu hattın işletmeye alınmasıyla M2 Çayyolu hattına bağlantı yapılması planlanıyor) Yapım işi bittiğinde Söğütözü-Natoyolu arası 16.8 kilometrelik hat ve 20 istasyon olarak işletmeye alınacak. Bu süreçte ANKARAY hizmet vermeye devam edecek.

19 MAYIS’TA MUAF OLANA ÜCRETSİZ

ANKARAY’ın Mamak’a uzatılmasında ilk adım


Öte yandan bugün başlayan 4 günlük sokağa çıkma yasağında EGO otobüsleri 16-17 Mayıs’ta 07.00-09.00 ile 16.30-20.00, 18-19 Mayıs’ta ise 07.00-20.00 saatleri arasında sağlık çalışanları ile sokağa çıkma muafiyetinde olan diğer vatandaşlara hizmet verecek. 19 Mayıs Salı günü Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle muaf grubunda olan vatandaşlar otobüslerden ücretsiz faydalanabilecek. ABB ayrıca 228 kişilik ekiple mezarlıklarda Ramazan Bayramı öncesi temizlik çalışması başlattı. Polatlı, Ayaş, Güdül, Haymana ve Gölbaşı ilçe mezarlıklarında başlatılan ve 25 ilçenin tamamında temizlik çalışmalarını bitirdiklerini belirten Büyükşehir Mezarlıklar Daire Başkanı Köksal Bozan, temizliğin mahalle mezarlıklarında da sürdürüleceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!