ANKARAY’da hesap çarşıya uymadı

Güncelleme Tarihi:

ANKARAY’da hesap çarşıya uymadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2021 00:58

EGO Genel Müdürlüğü, 3 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında ANKARAY ve metrolarda bakım onarım çalışması başlattı.

Haberin Devamı

Kurumdan yapılan açıklamada 24 yıldır değiştirilmeyen malzemelerin değişiminin yapılacağı belirtilerek, “Normal şartlarda, işletme hizmete kapatılarak yapılan bakım işleri, kısıtlama sırasında yapılacağından vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyeti söz konusu olmayacaktır. Ayrıca, trenlerin servisten çekilmesine yönelik harcanacak enerji, gereksiz tren ve personel hareketi önlenerek, bu atıl zamanın iş verimliliğine dönüştürülmesi de sağlanmış olacaktır. Bu kapsamda, ANKARAY AŞTİ İstasyonu makas bölgesinde yapılacak olan çalışma ile makas bölgelerinde bulunan ve 24 yıldır değişmeyen ahşap traverslerin, makas bölgelerinde bulunan makas göbekleri ve bağlantı malzemelerinin değişimi yapılacaktır” bilgisi verildi.

‘BEKLENMEYEN ARIZALAR ÇIKMIŞTIR’

Ancak 3 Ocak’ta bitirilmesi planlanan çalışma, ‘beklenmeyen arızalar çıkması’ üzerine uzadı. Bu nedenle dün ANKARAY’da seferler yapılamadı. EGO’dan yapılan açıklamada, “EGO Genel Müdürlüğü ANKARAY İşletmesi hat bakım birimlerinde, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı 1-2-3 Ocak 2021 tarihlerinde yapılmasına başlanılan ve yıllardır yapılmamış olan bakım-onarım çalışmalarında beklenmeyen arızalar çıkmıştır. Bu nedenle bugün (dün) için ANKARAY işletimine kısa süreli ara verilmiştir” denildi. ANKARAY’daki aksama nedeniyle AŞTİ-Dikimevi arasında 300 hat numaralı otobüsler karşılıklı olarak sefer yaptı. Çalışma dün akşam 18.00 sıralarında tamamlanarak seferler yeniden başladı.

ANKARAY’da hesap çarşıya uymadı

Bazı sosyal medya kullanıcıları, EGO’nun seferlerin yapılamadığı duyurusunu saat 09.32’de yapması nedeniyle ‘geç duyurdunuz’ eleştirisinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!