Ankara’nın Paris ateşi 3’üncü oldu

Güncelleme Tarihi:

Ankara’nın Paris ateşi 3’üncü oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2021 00:06

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Bale Bölümü son sınıf öğrencisi Efe Burak, Ukrayna’nın Kiev kentinde düzenlenen ‘Grand Prix Kiev 2021 Uluslararası Bale Yarışması’nda 3’üncü oldu.

Haberin Devamı

Bu yıl pandemi nedeniyle online olarak düzenlenen ve tüm dünyadan bale okullarının katılımıyla gerçekleşen Grand Prix Kiev 2021 Uluslararası Bale Yarışması’na; ABD, Japonya, Norveç, Ukrayna, Kazakistan, Hollanda ve Çin gibi ülkelerden 500’e yakın bale öğrencisi katıldı. ‘Paris Ateşi’ isimli eserle yarışmaya katılan ve 3’üncülük kazanan Efe Burak, “Amacım balede kendimi en iyi şekilde geliştirmek ve yurt dışında ülkemi başarıyla temsil etmek. Türk balesine en iyi şekilde hizmet etmek istiyorum” dedi. ‘Don Kişot’ balesinde ‘Basil’ karakterini oynamak istediğini belirten Efe Burak, en çok rol almak istediği ikinci eserin ise ‘La Bayadere’ olduğunu söyledi. Ankara Devlet Opera ve Balesi Bale Öğretmeni Serhat Güdül ise Efe Burak’ın elde ettiği derecenin Türk balesi için çok önemli olduğunu ifade etti.

Ankara’nın Paris ateşi 3’üncü oldu


SAYISIZ BAŞARI

Haberin Devamı

Efe Burak’ın daha önceki bazı önemli başarıları ise şu şekilde:
* 2016: Kazakistan’da gerçekleşen 5. Uluslararası Orleu Bale Okulları Yarışmasında altın madalya kazandı.
* 2018: Dijital platformda gerçekleşen 2. Caspi Art Uluslararası Müzik ve Dans Yarışması’nda Solo Klasik Dans’ta altın madalya kazandı.
* 2019: İtalya’da Uluslararası Dans Yarışması’nda gümüş madalya kazandı.

Ankara’nın Paris ateşi 3’üncü oldu

Baleye sekiz yaşındayken başlayan Efe Burak, üç yıl Ankara Devlet Opera ve Balesi Çocuk Balesi’nde eğitim aldıktan sonra konservatuvara girdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!