Ankaralı sanayicilerin taleplerini dinlediler

Güncelleme Tarihi:

Ankaralı sanayicilerin taleplerini dinlediler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2019 10:37

Dünyanın çeşitli ülkelerine atanan 25 Türk Ticaret Ataşe ve Müşaviri, görev yerlerine gitmeden önce Ankaralı sanayicilerle buluşarak beklentilerini dinledi.

Haberin Devamı

Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur’un da katıldığı toplantının ardından bazı sanayi işletmelerini de ziyaret eden katılımcılar, Ankara’nın üretim kabiliyetini yakından gördü. ASO Başkan Vekili Seyit Ardıç, şunları söyledi: “Ankara sektörel çeşitlilik açısından, teknoloji yoğunluğu açısından Türkiye’de lider illerden biri. O nedenle buraya sık sık alım heyetleri yapmanızı isteriz. Ülkelerinizdeki iş adamlarını alıp buraya getirin. Biz misafir edelim, iş anlaşmaları yapalım. İhracatçı firmalarımızın önemli sorunlarının başında, ihracat desteklerinin yurt dışı onay süreçlerinin yavaş ilerlemesi geliyor. Lütfen ekonomimizdeki mevcut durumu da göz önüne alarak bu konuda daha hızlı hareket edin.”
Batur ise yeni dönemde bu tür buluşmalara çok büyük önem verdiklerini ve ilk adımı Ankara Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Batur, “Bizim sizlerden beklentimiz, dış temsilciliklerimizle sürekli iletişim halinde olmanız ve bizleri güçlü olduğunuz alanlarla ilgili olarak bilgilendirmeniz. Bizim görevimiz ise bu fırsatları gördüğümüzde anında sizlere taşımak olacaktır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!