Ankaralı film dört ödül aldı

Güncelleme Tarihi:

Ankaralı film dört ödül aldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2021 01:03

32. Ankara Film Festivali, ödül töreniyle sona erdi. Gecede çekimleri Ankara’da gerçekleşen Anadolu Leoparı filmi, 4 ödül birden kazandı. Anadolu Leoparı, En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Görüntü Yönetmeni ödüllerine layık görüldü.

Haberin Devamı

CerModern’de gerçekleşen kapanış törenini Ünsal Ünlü sunarken, geceye çok sayıda oyuncu, yapımcı ve sektörden isim katıldı. Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Başkanı İrfan Demirkol, dolu dolu bir festivali geride bıraktıklarını belirterek, “Pandemi ile hayatımız çok değişti, pek çok yakınımızı kaybettik, cenazelerine bile gidemedik. Her şey çevrim içi oldu. Artık sinema, tiyatro, opera gibi sanatların bundan sonra çevrim içi yapılacağı söyleniyordu. Ama biz buna inanmadık. Sanat etkinliklerinin pandemiyi başarıyla atlatacağına inandık. Z kuşağının bu festivalde salonları doldurduğunu gördük. Dolu dolu salonlarda tekrar bu etkinliklerin yapılabileceğini gördük. Hayat devam ettikçe sanat da var olmaya devam edecektir” dedi.

Ankaralı film dört ödül aldı


LEOPARIN HÜZÜNLÜ ÖYKÜSÜ

Gecede Ulusal Uzun Metraj, Ulusal Belgesel ve Ulusal Kısa Film kategorilerinde 15 dalda ödüller verildi. Yönetmen koltuğunda Emre Kayış’ın oturduğu ‘Anadolu Leoparı’, En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Görüntü Yönetmeni ödüllerini alarak geceye damga vurdu.

Ankaralı film dört ödül aldı


Çekimleri Ankara’da yapılan film, 22 yıldır Ankara Hayvanat Bahçesi’nin müdürlüğünü yapan ve yalnız bir hayat süren Fikret’in hikâyesini anlatıyor. Filmin senaryosunda, hayvanat bahçesinin Arap yatırımcılara satılması ve bir eğlence parkına dönüşmesi planına tek engel ihtiyar bir Anadolu leoparının hüzünlü kaderinden hareketle, onunla yazgı birliği içinde olan insanların duygu dünyası anlatılıyor.

Ankaralı film dört ödül aldı


ZAFERLERİMİ ANKARA’DA KAZANDIM

Anadolu Leoparı filminin yönetmeni Emre Kayış, törende yaptığı konuşmada tüm ekibine teşekkür etti. Kayış, filmi çektiği Ankara ile ilgili olarak da Cemal Süreya’nın ‘Bütün zaferlerimi Ankara’da kazandım, hepsini İstanbul’da yitirdim’, sözünü hatırlatarak “Bana da öyle oldu, burada bu ödülü almaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Ankaralı film dört ödül aldı


ÖDÜL LİSTESİ İSE ŞÖYLE

En İyi Film: Anadolu Leoparı
Mahmut Tali Öngören En İyi İlk Film: Sardunya (Çağıl Bocut)
En İyi Yönetmen: Fikret Reyhan (Çatlak)
En İyi Senaryo: Barış Bıçakçı, Tufan Taştan (Sen Ben Lenin)
En İyi Kadın Oyuncu: İpek Türktan (Anadolu Leoparı)
En İyi Erkek Oyuncu: Uğur Polat (Anadolu Leoparı)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Güliz Gençoğlu (Lacivert Gece)
En İy, Yardımcı Erkek Oyuncu: Ekin Koç (Okul Tıraşı)
En İyi Görüntü Yönetmeni: Nick Cooke (Anadolu Leoparı)
En İyi Sanat Yönetmeni: Armen Ghazaryan (Gölgeler İçinde)
En İyi Kurgu: Sercan Sezgin, Ferit Karahan, Hayedeh Safiyari (Okul Tıraşı)
En İyi Müzik: Greg Dombrowski (Gölgeler İçinde)
Siyad En İyi Film: Çatlak
En İyi Kısa Film: Stiletto
En İyi Belgesel Film: Bekleyiş

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!