Ankaralı berberlerden faizsiz kredi talebi

Güncelleme Tarihi:

Ankaralı berberlerden faizsiz kredi talebi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2020 09:54

Ankara’da 3 bin berber ile yanında çalışan çırak ve kalfalarla birlikte yaklaşık 7 bin kişinin mağdur olduğunu belirten Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sezayi Kara, “Berber esnafı günlük çalıştığı için şuanda evlerine ekmek götüremiyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Koronavirüs salgınının ardından, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle ilk kapatılan işletmelerin başında berberler geldi. Alınan kararın sağlık açısından doğru olduğunun altını çizen oda başkanı Sezayi Kara, berberlerin günlük kazandığını ve şuan da mağdur olduklarını savunarak “Odamıza olağanüstü bir başvuru var” diye konuştu. Esnafın evine ekmek bile götüremediğini kayden Kara açıklamasını şöyle sürdürdü:

KİRA YARDIMI YAPILMALI

“3 bin berberimiz ile yanında çalışan kalfalar ve çıraklarla bu sayı 7 bine çıkıyor. Ailelerini de düşünürseniz, binlerce insan zor ve mağdur durumda. Geçinmekte zorluk çekiyor. Biz devletimizden her bir berber, işyeri için mutlaka faizsiz bir kredi, bin-2 bin lira mutfak harçlığı için yardım etmesini istiyoruz. Hem işyerleri, hem de evleri kirada olan çok berberimiz var. Bunlara kira yardımı yapılmasını istiyoruz. Sicili bozuk olduğu için bankaya gittiğinde kredi alamayan esnaflarımız var. Bunların bir an önce giderilerek, herkese faizsiz kredi çekme imkânı sağlanmasını istiyoruz.

KÜÇÜK ESNAFA PAKET AÇIKLANMALI

Bizim bir an önce devletimizden küçük esnaf için paket açıklamasını talep ediyoruz. Berberlerden odamıza olağanüstü başvuru var. ‘Emek paramız yok’ diyen esnafımız var. İvedi şekilde bunlara çare bulmamız lazım. Küçük esnaf devletin bel kemiği. Bu zor süreçte devletimizden küçük esnafımıza destek olmasını istiyoruz. Dükkânların açılması konusuna da hız verilmesini ve esnafımızın bir an önce iş başı yapmasınıda talep ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!