Ankarakart’ta son 10 ilçe

Güncelleme Tarihi:

Ankarakart’ta son 10 ilçe
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2022 16:53

Ankara’da 10 dış ilçedeki özel halk otobüsleri de Ankarakart sistemine geçiyor. Tüm araçlar sisteme dahil olduğunda artık toplu taşımada nakit dönemi tamamen bitmiş olacak. İlk etapta 35 araca validatörün takıldığı Polatlı’da pazartesi günü Ankarakart’la seyahat başlayacak. Ardından Beypazarı’nda da sisteme geçilecek.

Haberin Devamı

Başkentte toplu taşımada uygulanan elektronik ücret toplama sistemi Ankarakart, kalan son 10 dış ilçedeki özel halk otobüslerinde de uygulanmaya başlıyor. Tek kartla ulaşım kolaylığı sağlayan Ankarakart’a 10 ilçeden ilk olarak Polatlı geçecek. Bu kapsamda Polatlı-Ankara arasında özel toplu taşıma hizmeti veren 35 araca validatör takıldı. Polatlı’da Ankarakart’lı seyahat 30 Mayıs Pazartesi günü başlayacak. Polatlı’nın ardından Beypazarı, Balâ ve Çamlıdere sisteme dahil olacak. Daha sonra ise Haymana, Kızılcahamam, Güdül, Şereflikoçhisar, Evren ve Nallıhan’da hizmet veren özel halk otobüsleri Ankarakart’a geçecek.

Ankarakart’ta son 10 ilçe


ÜCRETSİZ TAŞIMAYA BELEDİYE DESTEĞİ

Tüm araçlar sisteme dahil olduğunda Ankara’da artık toplu taşımada nakit dönemi tamamen bitecek. Ankarakart uygulamasının 25 ilçenin tamamında geçerli olmasıyla tek bir sistem üzerinden ücret toplanması sağlanmış olacak. Dış ilçelerde Ankarakart ile seyahatte en merak edilen konulardan birisi ise başta 65 yaş ve üstü olmak üzere serbest biniş hakkına sahip kart kullanıcılarıydı. Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda ABB, üç ay boyunca validatör takılan dış ilçelerdeki araçlara da ücretsiz binen yolcular için öğrenci bilet fiyatı üzerinden destek ödemesi yapacak. Ücretsiz biniş hakkına sahip olan yolcular da kartlarını validatörlere okutarak rahatlıkla seyahat edebilecek.

VATANDAŞ METROYA AKTARMA YAPABİLECEK

Haberin Devamı

Sistemin yolculara avantaj sağlayacağını belirten Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği(TÖHOB) Başkanı Kurtuluş Kara, şunları söyledi: “Polatlı yıllardır bu sisteme geçmeyi istiyordu. Aksilik olmazsa pazartesi sistemi aktif hale getirmeyi planlıyoruz. Diğer ilçeler de sözleşme imzalandıkça sisteme dahil olacak. Kart, yolcular için avantajlı olacak. Vatandaş metroya aktarma yapabilecek. Para derdi olmayacak. Kart temini ve kart dolumu için E-kent firması ilçelerde bayilikler verecek. Sistemin tam oturmasına kadar şoförlere kart verilecek, belli bir süre nakit biniş devam edecek. Kart şoförlerden temin edilebilecek. Sisteme geçiş konusunda esnafımız 18 kalem ücretsiz biniş nedeniyle tedirgindi. EGO Genel Müdürlüğü tarafından öğrenci tarifesinden destek verilecek olması rahatlattı. ABB’den üç aylık desteğin yeniden uzatılmasını ve ücretin öğrenci biletinden biraz daha fazla olmasını da talep edeceğiz. Kart sistemiyle sirkülasyon daha fazla olacağı için Polatlı’da araçların sefer sayıları da artacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!