Ankaragücü’ne ‘Kral’ forvet

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücü’ne ‘Kral’ forvet
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2022 15:53

Kariyerinde, Real Madrid ve PSG gibi üst düzey takımların formasını giyen, bonservisi için 2016 yılında 25 milyon Avro ödenen Jese, 2012 UEFA 19 Yaş altı Avrupa Futbol Şampiyonası’nda, en çok gol atan oyuncu olarak dikkati çekti.

Haberin Devamı

Süper Lig kulvarındaki mücadelesine iddialı bir kadro ile girmek isteyen MKE Ankaragücü, forvet hattına önemli bir ismi transfer etti. Sarı-lacivertliler, son olarak İspanya 2. Lig takımlarından Las Palmas’ta forma giyen 29 yaşındaki İspanyol oyuncu Jese Rodriques ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.
Beştepe’deki tesislerde yapılan imza törenine, kulüp başkanı Faruk Koca, Futbol Koordinatörü Emre Yıldız ve Jese katıldı.
Jese, Ankaragücü’nün; Tasos, Beridze, Pedrihno, Oğuz Ceylan, Doğukan Kaya ve Fıratcan Üzüm’den sonra 7. transferi oldu.
Hücum hattını güçlendirmek için bir süredir çalışmalarını yürütün başkent temsilcisi, Fransa Lig ekiplerinden Angers’te forma giyen Kamerunlu forvet Stephane Bahoken ile temas halindeydi. Bahoken’in istediği ücreti fazla bulan Ankaragücü, bu dosyayı rafa kaldırıp, Jese Rodriguez’de karar kıldı ve 29 yaşındaki oyuncuyu kadrosuna kattı.

SON SEZONUNDA 40 MAÇTA 10 GOL ATTI

Sözleşmeyi imzaladıktan sonra, özel işleri için ülkesine gidecek olan Jese’nin, 7 Temmuz’da Ankara’ya döneceği belirtildi.
Jese Rodriguez, kulübün hazırladığı tanıtım videosunda “Ben geldim Ankaragücü. Haftaya perşembe günü hepinizi Esenboğa’ya bekliyorum” şeklinde açıklama yaptı.
İspanya ve Dünya futbolunun devi Real Madrid altyapısından yetişen 29 yaşındaki Jese Rodriguez, 2016 yılında 25 milyon Avro bonservis bedeli ile Real Madrid’den, Avrupa’nın bir başka büyük kulübü, Fransız ekibi PSG’ye transfer oldu. Burada aradığını bulamayan Jese Rodrigues, daha sonra kiralık olarak Stoke City (İngiltere), Real Betis (İspanya) ve Sporting Lizbon (Portekiz) takımlarının formaları giydi. Geride kalan sezonu İspanya 2. Lig takımlarından Las Palmas’ta geçiren tecrübeli futbolcu, görev yaptığı 40 resmi maçta 10 gol atarken, 6 gol pası verdi.

Haberin Devamı

YENİDEN ÇIKIŞA GEÇME HEDEFİNDE

İspanya’nın Las Palmas kentinde 1993’te doğan Jese Rodriguez kariyeri boyunca, oynadığı kulüplerde ve İspanya Milli Takımı’nda forvet pozisyonunda görev aldı. Rodriguez, futbol kariyerine 2003’te İspanya’da El Pilar adında yerel bir kulüpte başladı. 2005’te Huracan’ın alt yapısına geçiş yaptı ve burada 2 sene forma giydikten sonra 2007 yılında Real Madrid’e transfer oldu. 4 sezon boyunca eflatun-beyazlı ekibin alt yapısının belli başlı kategorilerinde forma giyen Jese, 2011 yılında B takıma yükseltildi. 2011-2012 sezonunu Real Madrid’in hem B takımı hem de A takımında geçirdi. A takımda sadece 2 kez sahada yer aldı.
2012-2013 sezonunda Real Madrid B takımında 39 maça çıkıp 29 gol attı. Bu performansı sayesinde gelişimini tamamladığı düşünülerek 2013-2014 sezonunda resmi olarak A takımda ilk 11’de maçlara çıktı. Sezon içerisinde Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu ve İspanya Kral Kupası’nı kazandı. Bu başarı elde edilirken, 31 müsabakaya çıkıp 8 gol atma başarısı gösterdi.

PSG’DE BEKLENTİLERE KARŞILIK VEREMEDİ

2016’da Real Madrid’den ayrılarak 25 Milyon avro bonservis bedeli karşılığında Fransa’nın ünlü takımı Paris Saint Germain’e (PSG) transfer oldu. Fransız ekibinde oynadığı 12 maçta 1 gol atarken, kendisini geliştirmesi için Las Palmas’a kiralık olarak gönderildi. PSG ile 4 yıllık sözleşme imzalarken, bu süreçte Las Palmas dışında, Stock City, Sporting Lizbon ve Real Betis’e de kiralık olarak gönderildi.
Real Madrid B takımında 80 maçta 32, A takımında 63 maçta 13 gol atarken, PSG ile birlikte kiralık olarak forma giydiği diğer takımlarda hem daha az süre aldı hem de gol sayısı sezonda üçü geçmedi.
Geride kalan sezon ise kariyerinin başındaki gibi bir çıkış yakaladı. Doğduğu yer olan Las Palmas’ta ikinci kez kiralık olarak forma giyerken, takımı adına oynadığı resmi ve özel toplam 57 maçta, 13 gol attı.

YAŞ KATEGORİLERİNDE MİLLİ FORMAYI GİYDİ

Jesé, 2009 yılında İspanya U-16 takımına seçilip, ilk kez milli formayı giydi. Ardından gelen yıllarda sırasıyla U-17, U-18, U-19, U-20 ve U-21 takımlarında yer aldı. İspanya U-17 takımı ile 2010 Avrupa 17 Yaş Altı Futbol Şampiyonası’nda finalde mücadele etme başarısı gösterdi. 36 kez yaş kategorilerinde milli forma altında mücadele ederken, 16 kez de gol sevinci yaşadı.
Jese, Real Madrid A takımı ile 2011-2012’de La Liga, Real Madrid Castilla ile 2011-2012’de Segunda División B’de şampiyonluk, İspanya U-17 takımı ile 2010 UEFA 17 Yaş Altı Şampiyonası’nda ikincilik, İspanya U-19 takımı ile 2012’de UEFA 19 Yaş Altı Şampiyonası’nda birincilik yaşadı. 2012 UEFA 19 Yaş Altı Şampiyonası’nda gol krallığını kazandı.
Kariyeri içinde ciddi bir sakatlık geçiren Jese, özel hayatıyla ilgili olarak gündeme gelen iddialar yüzünden, forma giydiği kulüplerde zaman zaman sorunlar yaşadı.

Haberin Devamı

HAZIRLIKLAR BOLU’DA SÜRÜYOR

Yeni Sezon hazırlıklarının Ankara’daki ilk bölümünü tamamlayan Ankaragücü, ikinci dönem çalışmaları için Bolu’da kampa girdi.
Teknik Direktör Mustafa Dalcı yönetiminde idman yapan Ankaragücü, günü yağmur altındaki tek antrenmanla tamamladı. Ankaragücü, Bolu’daki kampı tamamladıktan sonra üçüncü etap çalışmaları için Kayseri Erciyes’e geçecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!