Ankaragücü’nde tempo düşmedi

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücü’nde tempo düşmedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2022 23:04

Başkent ekibinde; yönetim, futbol koordinatörlüğü ve teknik kadronun yaptığı değerlendirmeler sonrasında, transfer düşünülen bölgeler için oyuncularla anlaşmalar sürüyor. Takıma son katılan isim Adanaspor’un kanat oyuncusu Fıratcan Üzüm oldu.

Haberin Devamı

Yeni sezonda mücadele edeceği Süper Lig’de güçlü bir kadro ile yürümek isteyen MKE Ankaragücü’nde transfer çalışmaları sürüyor. Mevcut transfer yasağı süren ancak tahtayı ama konusunda sorun yaşanmayacağı yönetimce belirtilen sarı-lacivertli ekipte, resmi transfer dönemi başlamadan yapılan anlaşmalara, resmi transfer sezonu açıldıktan sonra yeni bir isim eklendi. Başkent ekibi, geride kala sezon Adanaspor kulübünde forma giyen kanat oyuncusu Fıratcan Üzüm ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı.
İmza törenine kulüp başkanı Faruk Koca ile futbol koordinatörü Emre Yıldız katıldı.
Eskişehirspor alt yapısında futbola başlayan Fıratcan Üzüm, Trabzonspor ve Adanaspor formaları giydi. 23 yaşındaki futbolcu, geçen sezon Adanaspor forması ile çıktığı 29 maçta, 2 gol attı.
Sarı-laciverti ekip şu ana kadar dış transferde; Tasos, Beridze, Pedrinho, Oğuz Ceylan, Doğukan Kaya ve Fıratcan Üzüm ile sözleşme imzalarken, iç transferde de Sinan Osmanoğlu ve Abdullah Durak ile kontrat yeniledi.

YABANCI ADAYLARLA TEMASLAR SÜRÜYOR

Başkan Faruk Koca, taraftara verdiği masajda gelecek hafta için sürprizler olacağını belirtirken, yeni adaylarla ilgili temaslar sürüyor. Sarı-lacivertlilerin, HNK Rijeka forması giyen Makedon defans oyuncusu Darko Velkovski ile görüştüğü iddia ediliyor. 26 yaşındaki stoper Velkovski transferinde önemli mesafe katettiği ileri sürülüyor.
Geçen sezon Hırvatistan Ligi ekiplerinden HNK Rijeka’da 33 maçta forma giyen Darko Velkovski 1 gol atıp 2 asist yaptı.
Her iki ayağını da kullanabilen savunmacı, 40 kez de ülkesi Makieonya’nın formasını giydi.
Ankaragücü’nün transferi için çaba sarf ettiği Marlon Rodrigues için de kulübü ile pazarlık masasına oturduğu gelen bilgiler arasında.
Fluminense ile yıl sonuna kadar sözleşmesi bulunan 25 yaşındaki Brezilyalı sol bekin serbest kalmak için kulüp yöneticileri ile görüştüğü öğrenildi.
Kulübünde bu sezon sadece 7 maçta forma giyebilen Marlon Rodrigues daha önce Trabzonspor’da kiralık olarak forma giymişti.

ERDİ, YUSUF VE İSHAK’TAN YENİ İMZALAR

Ankaragücü’nün yeni sezon kadrosunda düşünmediği ve yollarını ayırdığı isimler, yeni takımları ile anlaşma imzalıyor. Takım kaptanlarından defans oyuncusu Yusuf Abdioğlu, Samsunspor ile anlaştı. Transfer döneminde birçok takımın istediği Yusuf, memleketi Samsun’u tercih etti.
İshak Çakmak ise Alagöz Holding Iğdırspor’a gitti. Ankaragücü formasıyla Spor Toto 1. Ligde şampiyonluk yaşayan orta saha oyuncusu 3. Lig ekibine transfer oldu.
29 yaşındaki İshak Çakmak, geçen sezon Ankaragücü ile çıktığı 35 maçta 2 gol, 4 asistlik performans sergiledi.
Ankaragücü’nün devre arası ara transfer döneminde Altınordu’ya verdiği Erdi Dikmen, yeni sezonda İzmir temsilcisinde forma giyecek. Altınordu kulübü, oyuncuyu kiralarken, sözleşmeye konulan 3 milyon TL yatırılması halinde satın alma opsiyonu kullanılır maddesini işleterek, savunma oyuncusunu bonservisi ile birlikte renklerine bağladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!