Ankaragücü’nde kartlar açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücü’nde kartlar açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2021 23:56

Mevcut yönetim tarafından, yeni dönem başkan adaylığı için ismi öne çıkarılan futbol şube sorumlusu Faruk Koca, hem liste hem de idari ve teknik anlamdaki yapılanmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Süper Lig’de 2020-2021 sezonunun, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından tescil edilmesinin ardından, gelecek sezon TFF 1. Lig’de mücadele etmesi resmiyet kazanan Ankaragücü’nde, genel kurul ve sonraki süreçle ilgili adımlar atılmaya başlandı. Mevcut yönetim tarafından yeni dönem başkan adaylığı için öne çıkarılan isim olan futbol şube sorumlusu Faruk Koca, hem listesine alacağı isimler hem de idari ve teknik anlamdaki yapılanmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.
Başkan Fatih Mert bir süre önce yaptığı açıklamada, ekonomik olarak belli bir noktaya getirilen kulübün bu durumunu koruması, takımın tekrar Süper Lig’e çıkarılması ve kulübün temsiliyeti anlamında gelinen iyi noktanın kaybolmaması adına, Faruk Koca’nın başkan adayı olarak ilan edilmesine karar verdiklerini belirtmişti. Faruk Koca’nın, hafta içinde başkan adaylığı ile ilgili bilgilendirmeyi yapacağı belirtiliyor.
Koca, adaylık süreci öncesinde verdiği röportajda, kulüp içinde duyduğu rahatsızlığı dile getirmiş, yönetim kurulunda revizyon yapacağı sinyalini vermişti. Yeni dönemde, Koca’nın farklı bir ekip kurup yoluna devam edeceği belirtiliyor.

MUSTAFA DALCI İSMİ YENİDEN GÜNDEMDE

Faruk Koca’nın öncelikle takım içinde sözleşmesi süren oyuncularla görüştüğü, alacakları ödenmediği için tek taraflı fesih hakkı doğan futbolcular konusunu da çözmeye çalıştığı ifade ediliyor. Bunun yanında takımın başına yeniden teknik direktör olarak Mustafa Dalcı’nın getirilmesi gündemde. Ankaragücü’nü geçen sezon, Fuat Çapa’dan sonraki dönemde çalıştıran Dalcı, sarı-lacivertli ekipten ayrıldıktan sonra, TFF 1.Lig temsilcisi İstanbulspor’a gitmiş, takımı ile birlikte play-off yarı finali oynamıştı. Sarı-siyahlı ekiple sözleşmesi sona eren Dalcı’nın yeniden Ankaragücü’ne geleceği konuşuluyor. Faruk Koca, katıldığı bir programda, Dalcı’nın Ankaragücü’nden ayrılış sürecinde, kendisine haksızlık yaptıklarını anlatmaya çalışmıştı. Dalcı, Ankaragücü’nde yeniden görev almasının kendisini mutlu edeceğini belirtirken, sarı-lacivertliler dışında 1-2 kulüple daha adının geçtiğini, ancak kendisine resmi bir teklifin gelmediğini söyledi.
Ankaragücü’nün bu arada transfer çalışmalarını da yürüttüğü gelen bilgiler arasında. Sarı-lacivertli ekibin geride kalan sezon Atakaş Hatayspor forması giyen kaleci Akın Alkan ile anlaştığı ileri sürüldü. Hatayspor’un Süper Lige çıktığı sezondaki performansı ile dikkati çeken Akın, geçen sezon bordo-beyazlı forma altında 10 maçta görev yaptı. Akın ile genel kurulun ardından kontrat yapılacağı iddia edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!