Ankaragücü’nde gündem yoğun

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücü’nde gündem yoğun
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2021 00:20

Sarı-lacivertliler, yarın deplasmanda karşılaşacağı Fatih Karagümrük maçı hazırlıklarını sürdürüyor. Son müsabakada gelen galibiyetin ardından mevcut başkan ve yöntimin, olağan genel kurul öncesinde eli güçlenmiş durumda.

Haberin Devamı

Süper Ligin 28. haftasının kritik maçında, lider Galatasaray’ı 2-1 yenerek son basamaktan kurtulan ve gelecek haftalara umut taşıyan Ankaragücü’nde, gündem yoğun. Sarı-lacivertliler, bir yandan yarın deplasmanda oynayacakları Fatih Karagümrük maçının hazırlıklarını sürdürürken, bir yandan da olağan genel kurul ile ilgili çalışmaları yürütüyor.
Ankaragücü yönetimi, kısa süre önce olağan genel kurulun 11-18 Mart’ta toplanacağını ilan etmişti. Alınan başarısız sonuçların ardından, takımın ateş hattından bir türlü uzaklaşamaması üzerine, yönetime yöneltilen tepkilerin dozu yükselince, yapılacak genel kurul öncesi oluşan bu tabloda ibrenin yeni aday olacaklara döneceğine dair yorumlar yapılmıştı. Ancak lider Galatasaray karşısında alınan galibiyet ve takımın teknik direktör Hikmet Karaman ile birlikte yakaladığı ivmenin, dengeleri değiştirdiği ileri sürülüyor. Kritik 3 puan sonrasında camida oluşan olumlu hava ile birlikte, mevcut başkan ve yönetimin, genel kurul öncesinde elinin güçlendiği belirtiliyor.

STATTA DURUM DEĞERLENDİRİLDİ

Galatasaray maçı bitiminde hem stat locasında yapılan değerlendirmede hem de daha sonrasında yöneticilerin kendi arasındaki fikir alış verişinde, yola devam kararının daha güçlü bir şekilde ortaya konulduğu, mevcut başkan Fatih Mert’in de yeniden adaylık konusunda kafasındaki düşüncenin netleştiği öğrenildi. Yönetim içinde yapılacak bir revizyonla sonraki sürecin yol haritasının çizileceği konuşuluyor.
Salgın tedbirleri kapsamında açıklanan normalleşme adımları arasında, dernek genel kurullarının en fazla 300 üye ile yapılması yönünde sınırlama mevcut. 31 Ekim 2019’da yapılan son seçimde 931 delegeden 290’u oy kullanırken, Fatih Mert, 289 oy almıştı.
Tam seçim atmosferine girilmişken, özellikle de Mehmet Yiğiner döneminde kulübe üyeliği yapılan ancak sonrasında aidatını ödemeyen isimlerin, delegelikten çıkarıldığı iddiası tartışılıyor. Ankaragücü’nde kongre yaklaşırken, adaylığını ilk açıklayan isim daha önce yönetimde grev alan Murat Ağcabağ oldu.

Ankaragücü’nde gündem yoğun


KORCAN 2 HAFTA OYNAYAMAYACAK

Ankaragücü’nde, Galatasaray maçının ilk yarısında sakatlanıp oyundan çıkan kaleci Korcan Çelikay’ın sağlık durumu ile ilgili açıklama yapıldı. Korcan Çelikay’ın çekilen MR’ında, sağ kasıkta adduktor longus kasında evre 2a kısmi yırtık ve kanama tespit edildi. Tedavisine sağlık ekibi tarafından başlanılan Korcan’ın yaklaşık 2 hafta süreyle takımdaki yerini alamayacağı belirtildi.
Sakatlığı nedeni ile bir süredir takımdan uzak kalan Atakan Çankaya’nın, tedavisinin ardından kendisi için hazırlanan program dahilinde saha çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.
Ante Kulusic’in maç sonrası çekilen sağ el grafisinde 4. parmak proksimal falanks kırığı saptandı. Kulusic’in yarın özel bir atelle takımdaki yerini alabileceği dile getirildi.

PAİNTSİL’E 2 MAÇ CEZA VERİLDİ

Atakaş Hatayspor karşılaşmasında gördüğü kırmızı kart nedeniyle TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilen Joseph Paintsil’e, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 43. ile 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT’nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 2 resmi müsabakadan men ve 8 bin 700 TL para cezası verildi.
Ankaragücü, Galatasaray ile oynanan müsabakadaki “talimatlara aykırı hareketleri” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ve COVİD-19 Salgını Nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Talimat’ın 9/2 ve 9/3 maddeleri uyarınca PFDK’ya sevk edildi.
Merkez Hakem Kurulu tarafından, Fatih Karagümrük ile Ankaragücü arasında oynanacak maça hakem Halis Özkahya atandı.

Haberin Devamı

ŞEHİTLER İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Haberin Devamı

Ankaragücü, Gençlerbirliği, Ankaraspor ile Ankara Keçiörengücü futbol kulüpleri, Bitlis’in Tatvan ilçesindeki helikopter kazasında şehit olan 11 askeri personel için başsağlığı mesajı yayımladı.
Ankaragücü’nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Bitlis’te askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun” ifadeleri kullanıldı.
Gençlerbirliği’nin sosyal medya hesabından paylaşılan mesajda, “Bitlis’in Tatvan ilçesi yakınlarında askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı; yaralanan askerlerimize acil şifalar dileriz” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!