Ankaragücü yasta

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücü yasta
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2019 10:12

Antalyaspor’u deplasmanda 4-2 yenip üst üste ikinci maçını kazanan Başkent ekibinde sevincin yerini, hüzün aldı. Sarı-lacivertli taraftarların dönüş yolunda geçirdiği kazada, iki genç isim hayatını kaybetti, çok sayıda taraftar da yaralandı.

Haberin Devamı

Süper Ligin 24. haftasında Antalyaspor’u deplasmanda 4-2 yenen Ankaragücü yasta. Karşılaşmadan sonra Başkent’e dönüşe geçen Ankaragücü taraftarlarını taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu, 2 taraftar öldü, 24 kişi yaralandı.
Kaza, sabaha karşı saat 03.30 sıralarında Afyonkarahisar-Antalya karayolunun 25. kilometresinde meydana geldi. Maçın ardından, bir grup Ankaragücü taraftarı, midibüsle Ankara’ya yola çıktı. Araç, bir otomobilin arkadan çarpması nedeniyle kontrolden çıktı. Sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği midibüs, şarampole devrildi. 

SONU BÖYLE OLMAMALIYDI

Kazada, taraftarlardan Eren Açıkgöz (19) ile Mert Turgut Çakır (17) yaşamını yitirirken, araç sürücüleri ile 24 taraftar yaralandı.
Kaza sonrasında olay yerine çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar, Afyonkarahisar’daki çeşitli hastanelere sevk edilerek tedaviye alındı. Yaşamını yitiren 2 kişinin cenazeleri incelemelerden sonra Sinanpaşa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
MKE Ankaragücü’nün resmi Twitter hesabından da kazaya ilişkin, “Sonu böyle olmamalıydı. Başımız sağ olsun. Yastayız” paylaşımı yapıldı.
Türkiye Futbol Federasyonu ile kulüpler, Antalyaspor ile deplasmanda oynanan maçtan dönerken kazada hayatını kaybeden Ankaragücü taraftarları için mesaj yayınlayıp, başsağlığı dileklerini iletti.

Haberin Devamı

BU BİR KAZA DEĞİL

Ankaragücü başkan yardımcısı Metin Akyüz, yaralıları hastanede ziyaret ederken, “Anlatılanların şekline göre bu bir kaza değil. Bir aracın çarpmasıyla, otobüsün takla atması söz konusu. O araç ne şekilde geldi, nasıl bu arabaya çarptı, otobüsü nasıl devirdi biz bunları bilmiyoruz. Araştırmalar sonucunda, kazanın nedeni ortaya çıkacak ne olduğu belli olacak” dedi.
Yaşamını yitiren iki taraftarın cenazesi bugün, Bartın ve Pursaklar Karacaören’de toprağa verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!