Ankaragücü çıkış peşinde 

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücü çıkış peşinde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2019 14:03

Sarı-lacivertliler, milli maçlar nedeniyle lige verilen aranın ardından bugün Eryaman Stadı’nda, Trabzonspor ile karşılaşacak.Başkent ekibinin Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, “Devre bitimine kadar oynayacağımız 6 maçımız var. Açtığımız yeni sayfaya iyi şeyler yazalım istiyoruz. 

Haberin Devamı

Bunun başlangıcını da güçlü rakibimizi yenip yapmayı hedefliyoruz” dedi.ANKARAGÜCÜ, milli maçlar nedeniyle verilen aranın ardından, Süper Ligin 12. haftasında bugün, şampiyonluğun iddialı ekiplerinden Trabzonspor ile karşılaşacak. Eryaman Stadı’nda saat 17.30’da başlayacak mücadeleyi, FIFA kokartlı hakemlerden Cüneyt Çakır yönetecek. Sarı-lacivertli ekibin Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, zorlu müsabakada Trabzonspor’u yenerek, 3 puanı sarı-lacivertli taraftarlara armağan etmek istediklerini söyledi.İyi bir maçın kendilerini beklediğini belirten Kaplan, şöyle konuştu:
“Rakibin ligdeki konumu ortada. Geçen sezon da Trabzonspor maçından sonra çıkış yakalamıştık. Bu maçı da bir çıkış olarak görüyoruz. Devre bitimine kadar oynayacağımız 6 maçımız var. Alabileceğimiz en yüksek puanı almaya çalışacağız. Açtığımız yeni sayfaya iyi şeyler yazalım istiyoruz. Bunun başlangıcını da güçlü rakibimizi yenip yapmayı hedefliyoruz. Takımın durumu iyi. Elimizdeki en iyi oyuncuları sahaya sürüp, taraftarlarımızın da desteğiyle bu maçı kazanmayı amaçlıyoruz. Geçen sezon burada güzel işler yaptık. Yeni başkan, yeni yönetim, teknik ekip ve aynı oyuncu grubuyla yine güzel işler yapmak için el ele verdik.”
MAÇ SAATİNDE NETLİK KAZANACAK

Haberin Devamı

“Cebrail, Kulusiç ve Canteros’un sakatlıkları bizi düşündürüyor. Hem oyuncu kadrosunda hem de taktikte değişiklikler yapabiliriz. Cebrail’in ayağındaki ödem nedeniyle oynama şansı az ancak maç saatine kadar bekleyeceğiz. Canteros da dizinde ağrı var. Antrenman seviyesinin de düşük. Kulusiç’in de sakatlığı var. Durumlarına bakacağız. Elimizdeki mevcut kadrodan iyi bir 11 çıkarıp, maçı kazanmaya çalışacağız.”
RAKİBİN ÖNEMLİ OYUNCULARI VAR

“Trabzonspor’un mevcut kadrosunda değerli oyuncular var. Rakibimiz iyi bir takım. Ligdeki durumları ortada, geçen maçlarda neler yaptıklarını gördük ve iddialarını da biliyoruz. Ancak biz kesinlikle onlardan çekinmiyoruz. Ben oyuncu grubuna her zaman olduğu gibi yine inanıyorum.”

10 MAÇTA BİR GALİBİYET

Ankaragücü, Trabzonspor ile Süper Lig’de karşılaştığı son 12 maçın 11’inde (8 yenilgi - 3 beraberlik - 1 galibiyet) alırken, son 6 maçta kazanamadı. (4 mağlubiyet, 2 beraberlik). Sarı-lacivertliler, rakibini Mayıs 2010’dan bu yana mağlup edemiyor.
Ankaragücü, Trabzonspor’u ağırladığı son 10 maçın birini kazanabilirken, (2 beraberlik - 7 yenilgi) sadece kazandığı maçta kalesini gole kapatabildi (Mayıs 2010, 1-0).
1 Aralık 2018’den bu yana Süper Lig’de çıktığı her deplasman maçında gol atmayı başaran Trabzonspor (16 maç), bu alanda ligde devam eden en uzun serinin sahibi.
Süper Lig’deki son maçında Alanyaspor’u 1-0 yenen ve 16 maç sonra kalesini gole kapatan Trabzonspor, Aralık 2018’den bu yana ilk kez art arda iki maçta gol yememek için sahaya çıkacak.

Haberin Devamı

TOPA SAHİP OLMADA ZAYIFLAR

Ankaragücü bu sezon ligin en az gol atan takımı (8). Trabzonspor ise Yeni Malatyaspor (25) ve Fenerbahçe’nin (21) ardından ligin en golcü ekibinden biri (20 - Sivasspor ile birlikte). Bordo mavililer, 2010/11 sezonundan (27 gol) bu yana ilk 11 haftalar itibarıyla en fazla gol attığı sezonu yaşıyor.
Ankaragücü bu sezon Süper Lig’de topa en az sahip olan (yüzde 42), en düşük pas yüzdesiyle oynayan (yüzde 73) ve en az net gol pozisyonuna giren (13) takım konumunda.
Trabzonspor bu sezon ligde öne geçtiği maçlarda en fazla puan kaybeden takım (9). Bu alanda ikinci sırada Ankaragücü yer alıyor (8, Kayserispor ile birlikte)
Bu sezon Süper Lig’de rakiplerine en fazla çalım atan oyuncu Trabzonspor forması giyen Anthony Nwakaeme (40).
Bu sezon Süper Lig’de en fazla ikili mücadele kazanan (87) ve top kapan (31) oyuncu, Ankaragücü forması giyen Stelios Kitsiou.

Haberin Devamı

KULÜBE YENİ SPONSOR

Ankaragücü’ne yeni sponsor geliyor. Ankaragücü Kulüp Başkanı Fatih Mert ile Pasifik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan’ın katılımı ile 25 Kasım 2019 Pazartesi günü sponsorluk anlaşması imzalanacak. Firma, Merkez Ankara Projesini üstlenmiş durumda.

 SADAEV TAKIMDAN AYRILDI

Ankaragücü’nün milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Başkentten ayrılarak kayıplara karışan futbolcusu Zaur Sadaev’den haber geldi. Instagram hesabından açıklama yapan forvet oyuncusu, “Artık Ankaragücü için oynamayacağıma karar verdim. Beklemesinler, geri dönmeyeceğim” ifadelerini kullandı. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, bir süredir oyuncuya ulaşılamadığı bilgisi paylaşılmıştı.

Haberin Devamı

KAZANMAMIZ GEREKİYOR

Ankaragücü’nün Jamaikalı golcüsü Dever Orgill, Trabzonspor’u yenerek, alt sıralardan kurtulmak istediklerini söyledi.
Maça iyi hazırlandıklarını belirten Orgill, Lig’deki konumları nedeniyle puan kaybı yaşamak istemediklerini belirtip, “Haftayı takım olarak çok iyi geçirdik. Trabzonspor maçına odaklanmış durumdayız. Taraftarımızın da desteğiyle galip gelmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!