Ankaragücü amansız takipte

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücü amansız takipte
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2022 17:13

Eren Derdiyok, Owusu ve Ariyibi gibi etkili forvetlerinden yoksun çıktığı zorlu maçta Tuzlaspor kalesinde fazla üretken olamayan başkent ekibine, kritik 3 puanı, oyuna sonradan giren savunmacı Alperen Babacan’ın golü getirdi.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de ikinci yarı yeniden start alırken, MKE Ankaragücü zorlandığı mücadelede Tuzlaspor’u uzatma anlarında Alperen Babacan’ın attığı golle 1-0 yenerek, lider Bereket Sigorta Ümraniyespor’u yakından takibini sürdürdü.
Sezonun ikinci yarısının ilk haftasında Kocaelispor ile kendi sahasında karşılaşan Bereket Sigorta Ümraniyespor, rakibini uzatma anlarında penaltıdan bulduğu golle 1-0 yenerken, aradaki fark 6 puana çıktı. Bu sonuç, Tuzlazspor müsabakası öncesinde Ankaragücü üzerindeki baskıyı daha da arttırdı.
Başkent ekibinde, savunma oyuncusu Tiago Pinto sakatlığı nedeni ile forma giyemedi. Hasatlık ve özel izinden dolayı; Eren Derdiyok, Ariyibi ve Owusu gibi isimlerin olmayışı da forvet hattını iyice zayıflattı. Sarı-lacivertliler, kulübün efsane isimlerinden Hakan Kutlu’nun çalıştırdığı Tuzlaspor karşısında fazla üretken olamadı ve kilidi açma konusunda çok uğraş verdi. Mücadelede uzatma anları oynanırken, sahaya son bölümde dahil olan savunma oyuncusu Alperen Babacan, köşe atışı sonucunda önüne düşen topu ağlara yollayıp takımını galibiyete taşıdı. Bu golle 3 puana ulaşan Ankaragücü, lider Ümraniyespor ile arasındaki 3 puanlık farkı korumuş oldu.
Ankaragücü, Spor Toto 1. Lig’in 21. haftasında, Kocaelispor ile deplasmanda karşılaşacak.

TARAFTAR TAKIMIN HER ŞEYİDİR

Eryaman Stadı’daki mücadelede futbol kalitesi düşük seviyede kalırken, Ankaragücü taraftarı, hem oyun hem de skora olan tepkisini maç içinde zaman zaman futbolcular zaman zaman da teknik kadro üzerinde yoğunlaştırdı.
Tuzlaspor maçının ardından değerlendirmede bulunan MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, “Taraftar bu takımın her şeyidir. Takımın da bulunduğu bu ligden hoşnut olmadığını biliyoruz. Onlar, takımın layık olduğu Süper Lig’de oynaması gerektiğini düşünüyorlar” dedi.
Dalcı rakip Tuzlaspor’un puan almak için ciddi mücadele gösterdiğini belirtip, şöyle konuştu:
“Maçın başından sonuna kadar oyuncularımızın göstermiş olduğu direnci, sağladıkları üstünlükle net bir şekilde ortaya koyduklarını ifade edebilirim. Önemli olan burada 3 puan almaktı. Hedefe gidiyoruz. Önce 3 puan, sonra belli oyunların oynanması gerekiyor. Tuzlaspor karşısında son dakikada attığımız golle üç puanı aldığımız için oyuncularımı kutluyorum.”

MAÇTAN SONRA ELEŞTİRİYE AÇIĞIZ

“Taraftarın istifa tezahüratları oluyor. Haftalardır böyle bir durum söz konusu. İşimizin doğasında da eleştiri var. Çok fazla bir şey söylemeye gerek yok. Biz sadece taraftarımızdan şunu istiyoruz. Maç bitene kadar yüzde yüz destek olsunlar. Maçtan sonra her türlü eleştiriye açığız. Başımızın üstünde yeri var. Tepkilerin nedenini gerçekten bilmiyorum. Kulüpte çalışan yardımcı antrenörümüzün, Keçiörengücü maçının ardından yaptığı hareketten sonra sözleşmesi feshedildi. Keçiörengücü maçının ardından aramızdan ayrıldı. Kendisiyle oturduk konuştuk. Kendisinin çok üzgün olduğunu, kontrolünü kaybettiğini, niyetinin kötü olmadığını söyleyebilirim. Bana sarılırken ağladığını net şekilde ifade edebilirim. Biraz tecrübesiz bir kardeşimizdi. Statlarda haftalardır bana ‘istifa’ diye bağırılıyor. Biz dönüp seyirciye her hangi bir olumsuz tepki gösteremiyorsak benim yardımcım da bu hakkı kendinde bulamaz. O günden sonra kulübe bile gelmedi. Basın mensuplarının kulüpte her zaman yeri var. Dedim ki haftanın ilk antrenmanına basın mensupları gelebilir. Her hafta davet mi etmek gerekiyor bilmiyorum. Orası sizin yeriniz. Haftanın ilk antrenmanında başımızın üstünde yeriniz var. Davete gerek yok. Orası sizin yeriniz. Ben o konu hakkında gereken izni verdim. Beni eleştirebilirsiniz. Birinci ağızdan bir şey duymak istiyorsanız lütfen arayıp sorun. Bana sorulması gereken soru neyse sorun.”

EKSİK KALINCA BASKIYI HİSSETTİK

Tuzlaspor Teknik Direktörü Hakan Kutlu, Ankaragücü’nü galibiyetinden dolayı tebrik edip, şunları söyledi:
“Oyun olarak iki takım da birbirine fazla üstünlük sağlayamadı. 90 dakika boyuncu sahada iki takım da iyi mücadele etti. Fazla pozisyona giremedik ancak yakaladığımız net pozisyonu da değerlendiremedik. Ankaragücü de fazla üretemedi. 10 kişi kaldıktan sonra da pozisyon vermedik. 10 kişi kalmanın zorluklarını dakikalar geçtikçe baskıyla yaşadık. Duran toptan gol yedik ve mağlup olduk. Yeni göreve başladık, çalışacağız. Sezonu iyi yerde tamamlayacağız

 

Haberin Devamı

BİZ İYİ TAKIMIZ

Haberin Devamı

Ankaragücü’ne, Tuzlaspor maçında uzatma dakikalarında attığı golle altın değerinde 3 puan kazandıran Alperen Babacan, karşılaşma sonunda yaptığı açıklamada, bu sezon ilk kez ligde forma giydiğini hatırlatıp, “Benim için önemli bir gündü. İlk kez forma şansı buldum. Son 10 dakikada oyuna girdim. Uzatmada gol attım. İyi bir takımız. Herkes galip gelmek için mücadele ediyor. Galip geldiğimiz için çok mutluyum” dedi.

TARAFTARDAN SABIR İSTİYORUZ

Sarı-lacivertli ekibin tecrübeli savunma oyuncusu Yusuf Abdioğlu, Ankaragücü’ne ilk geldiği günden bu yana şampiyon olacaklarını söylediğinin altını çisip, “Kimseyi kırmak istemem ama. Rakip 10 kişi kalmış. Desteğe ihtiyacımız olduğu zamanlarda arkadaşımız protesto edildi. Ankaragücü taraftarının bu takıma destek olması gerek. Ankaragücü şampiyon olacaktır. Taraftarlardan biraz sabır bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Ankaragücü kulübü, takımın tecrübeli defans oyuncularından Sinan Osmanoğlu’nun yeni yaşını, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kutladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!