Ankara’dan Hatay’a kültür köprüsü

Güncelleme Tarihi:

Ankara’dan Hatay’a kültür köprüsü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2021 00:29

Ankara ile Hatay arasında kültür köprüsü oluşturmaya hazırlanan Mira Koldaş Sanat Galerisi, Hatay’da ‘Hattena: Cennete Açılan Kapı’ sanat projesini hayata geçirecek.

Haberin Devamı

25 Kasım-5 Aralık tarihleri arasında The Museum Hotel Antakya’da gerçekleştirilecek ‘Hattena: Cennete Açılan Kapı’ sanat projesinde 32 resim ve 5 heykelden oluşan sergi sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Mozaikler ve günümüz sanatını buluşturan Hattena projesinde, Türk çağdaş sanatının önde gelen isimlerinden Devrim Erbil, Ergin İnan, Süleyman Saim Tekcan, İhsan Ötken ve Hakan Esmer’in eserleri yer alacak. “İlk defa böyle bir projeye ev sahipliği yapıyoruz” diyen sanat galerisinin kurucusu Mira Koldaş, proje hakkında şunları söyledi:

Ankara’dan Hatay’a kültür köprüsü


DÜN VE BUGÜNÜ EŞ ZAMANA SIĞDIRACAK

“Hedefimiz, Antakya’daki projeyle yurt genelinde sanatsal projelere katkı sağlamayı hedeflemek. Antakya medeniyetinin kültürel zenginliğini, dünya çapında kentsel gelişim göstergesi olarak kabul gören sanat etkinliklerinin, estetik bütünlüğüyle modern dünyaya tanıtımını sağlamayı amaçlıyoruz. Hattena projesi ile günümüz sanat dalının önde gelen isimlerinin katılımıyla modern sanatın birleşiminin sağlanmasını istiyoruz. The Museum Hotel Antakya’da bulunan mozaikler ve günümüz sanatını buluşturan Hattena projesi, dün ve bugünü eş zamana sığdıran eşsiz bir deneyim olacak.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!