Ankara’daki huzurlu ortamı özleyeceğim

Güncelleme Tarihi:

Ankara’daki huzurlu ortamı özleyeceğim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2020 23:37

Romanya’nın Ankara Büyükelçisi Gabriel Şopanda, dört yıllık görev süresinin dolmasıyla başkent Ankara’ya veda etmeye hazırlanıyor. Büyükelçi, özellikle de Ankara’daki huzurlu ortamı özleyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Romanya’nın Ankara Büyükelçisi Gabriel Şopanda, görev süresinin sona ermesi ve Ankara’dan ayrılacak olması nedeniyle Hürriyet Ankara’ya özel açıklamalar yaptı. Dört yıllık görevi boyunca Türkiye-Romanya ilişkilerini daha da geliştirmek için çaba harcadığını belirten Büyükelçi Şopanda, burada gerek Türk makamları, gerekse diğer diplomatik camia ile iyi bir çalışma ortamı olduğunu ifade etti. İş dışında Ankara’yı ve Türkiye’yi keşfetme imkânı bulduğunu aktaran Şopanda, özellikle Ankara’daki huzurlu ortamı özleyeceğini dile getirdi. Şehirde en çok Dikmen Vadisi’nde yürüyüş yapmaktan keyif aldığını anlatan Şopanda, tatil için tekrar Türkiye’ye gelmek istediklerini de kaydetti.

Ankara’daki huzurlu ortamı özleyeceğim

1 Aralık 1918’de Romanya’nın birleştiğini ve üniter bir devlet olduğunu, 100 yılı aşkın bir süredir de 1 Aralık’ın ‘Ulusal Gün’ olarak kutlandığını ifade eden Şopanda “Nerede yaşarsak yaşayalım, Romanya’ya aynı sevgiyle bağlıyız ve bu, komşularımız, ortaklarımız ve arkadaşlarımızla iyi bir anlayış ve karşılıklı saygı içinde, özgürlük arzumuzu ve müreffeh bir geleceğe sahip olma arzumuzu belirleyen sarsılmaz güçtür” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!